Scriam ceva mai de mult că nu văd cu ochi buni întâlnirea dintre președintele Belarusului cu Putin. Aveam să intuiesc ce urmează.

Când te uiți pe majoritatea canalelor de știri găsești prezentate reportaje și noutăți de pe front. Mai puțin știri politice interne, de parcă lumea s-ar fi mutat toată în Kiev sau prin Ucraina și totul se rezumă la asta.

Există pericolul ca pe fondul acestui spectacol care este făcut cum erau făcute spectacolele cu gladiatori, de pe timpul romanilor, la adăpostul scenelor de luptă să se nască monștrii. Când spun monștrii mă refer la ceva mult mai nașpa decât este în prezent Putin.

Dacă e să studiem puțin istoria, dacă este să ne uităm în istorie vom vedea că, cam așa s-a întâmplat și cu „urcarea pe tron” a lui Hitler care a venit să „salveze” lumea și poporul german de „impurități”.

Ceea ce ni se servește în media e circ, iar ceea ce mâncăm, pâinea, s-a scumpit și este undeva la patru lei. Așadar ne paște un pericol. Pericolul foametei, la fel ca în ’47.

Ni se servește teroare și groază, pentru că televiziunile și site-urile fac rating și mi se pare că presa luat-o razna și este într-un episod psihotic, neputând să se rupă de partea cu războiul și să ne prezinte și ceva local sau național. Asta nu face decât ca „în spatele perdelelor pe care este pictat un război” să se poată întâmpla măgării.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank