Povestea laptopului și a insectei spre deosibire de celelalte povești care sunt vechi, de peste ani, este de astăzi. Defapt este atât de recentă încât s-a întâmplat cu câteva minute mai devreme, astăzi, pe data de 16.05.2021, la ora 8:20 cu aproximație.

Și anume în ce constă? Povestea laptopului constă în frustrarea mea de a nu putea deschide laptopul.

Bătrânul meu HP îmi face probleme cu câteva minute mai devreme. Dau să-l deschid, apăs pe tasta aceea de ON/OFF și el se deschide după care nimic…Doar imaginea aceea de la începutul deschiderii sau pornirii laptopului îmi apare. O poză cu un peisaj forestier…

Mă și zic…”ce doamne iartă-mă” s-o fii întâmplat cu el? De lovit nu l-am lovit. Nu țin minte să-l fi scăpat din mână în timpul funcționării…așa că hardul nu poate fi dus. Poate e dus hardul totuși sau mai bine spus poate are bad-uri pe el.

Ceva îmi spune să mai încerc și că laptopul meu este cum trebuie și nu e nimic în neregulă cu el. Așa că mai încerc o dată. Îl opresc și îl repornesc. Tot aceeași treabă. Îl mai închid o dată de butonul de oprire. Se oprește. Nu se mai aude niciun sunet. Iar pornește. Iar doar o imagine fără să-mi apară ecranul specific Windows când este deschis. Acela cu meniul…

Încer iar. Iar nimic. Cred că am încercat așa de vreo șapte-opt ori. Și zic „stai măi un pic, că s-ar putea să funcționeze altfel”. Așa că de data aceea l-am închis dar am ținut degetul pe butonul de pornire/oprire mai mult de 5 secunde. Până se aude un țâcâit. Zic asta e mă. Nu era închis de tot ci era pe modulul Sleep.

Așa că, apăs cu încredere pe butonul de pornire/oprire. Și fac asta mai mult de cinci secunde. Până văd eu că are reacție și se pornește. Și mă aștept să se deschidă acea pagină, adică acel ecran firesc al Windows-ului care îmi vestește că sunt pe drumul cel bun. Adică mai exact că laptopul meu este în regulă. Și chiar apare. Își face singur Update-ul și mă gândesc ca până termină să fumez o țigară dar deodată ce să vezi…o inseactă mică, mai mică decât un cărăbuș, își face apariția pe ecranul albastru. De unde o mai fi apărut și asta? îmi zic.

Mi-e milă să o omor fie ea și cea mai scârboasă insectă. Așa că iau o bucată de hârtie și să o întâmpin cu hârtia respectivă până se urcă pe ea. Apoi iau elegant hârtia și ies pe balcon să-i dau drumul să zboare. Și pleacă insecta. Nu am analizat-o prea bine dar știu că era cu șase picioare. Și avea o mustață mai lungă și una mai scurtă Câte una de fiecare parte. Dacă o fi gândac de bucătărie, nu știu. Oricum îmi zic că dacă era gândac de bucătărie tot e bine. Că ăștia trag la mâncare.

Și după ce eliberez insecta, fără să mă mai intereseze de soarta ei, mă reîntorc la laptop. Mai stau un pic pe scaunul meu de birou din piele ecologică și aștept laptopul să-și facă Update-ul la Windows. Zic că ar fi bine să fumez o țigără în acest timp așa că ies iar pe balcon și-mi aprind o țigară. Și mă gândesc că ar fi bine să scriu povestea aceasta imediat după ce-și termină Windows-ul de făcut Update-ul.

Și mă întoc la laptop și iată-mă scriind această poveste la laptpul care mai devreme era oprit și puțin mai devreme mergea o inseactă cu șase piciorușe, probabil gândac de bucătărie, că mai aduc mâncare în dormitor.

Iată că problema s-a rezolvat într-un mod util pentru toată lumea. Eu din nefuncționarea corespunzătoare a laptopului, căci nu funcționează corespunzător, deoarece ar trebui să funcționeze și pe modul Sleep, am învățat că e mai bine să mai încerc o dată și să trec cu vederea anumite greșeli. Mai mult decât atât am scris un articol-poveste care cuprinde de-acum 645 de cuvinte. Și am salvat un gândac de la moarte, pe care din greșeală îl puteam strivi. Iar voi…aveți ce citi în această seară 🙂 Sau ați avut dacă ați citit povestea până aici. Așa că pe mâine. Cine știe ce s-o mai întâmpla mâine și am ce povesti…