Polonia nu se lasă aburită și vrăjită de UE. Știe una și bună, este un stat independent care face ce vrea cu el însuși și nu depinde la o adică de nimeni. E un popor demn.

Am putea spune că ce se întâmplă astăzi în UE cu Polonia este o contaminare de la Marea Britanie care a ales să părăsească UE. Acum le e greu și citisem o știre precum că nu mai au nici proști să muncească în locul lor, ei toți fiind de viță nobilă și doar prinți pe-acolo, vorba vine. Acum dau cu capul de pereți și vor fi nevoiți să facă ceva. Viitorul care li se prevede este cam sumbru.

În ceea ce privește Polonia și nația poloneză întotdeauna a fost o simpatie reciprocă între români și poloni. Ei ne-au luat-o înainte în ceea ce privește punerea piciorului în prag. Și bine fac.

Dintre cei mai buni soldați și luptători în NATO sunt polonii și români. Întodeauna te simți sigur pe tine dacă ai un polon în dreapta ta și un român în stânga ta atunci când te aflii în teatru de război.

Cum spuneam există o prietenie nescrisă și un respect reciproc între România și Polonia. De unde vine nu știm, știm însă că este. Polonii nu se pot lăsa călcați în picioare și nu se pot dizolva în UE. Pur și simplu nu vor asta și își manifestă independența. Cel mai probabil vor fi state care îi vor urma exemplul.

Prin prisma meseriei am văzut grupuri de turiști poloni care sunt un pic stresați sau mai mult agasați de UE.

Curtea Curtea Constituțională poloneză a afirmat că dreptul polonez primează asupra dreptului European. Nu trebuie să fii un geniu să știi cam ce va urma într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, mai ales că și Marea Britanie nu au mai stat la cheremul UE.

Era și de prevăzut că asta se va întâmpla. Mereu am zis că toate marile imperii nu au rezistat mult, la un moment-dat oricum s-au destrămat. Cam așa e și cu UE.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank