Când vine vorba de pluginuri WordPress unele sunt indispensabile iar altele aduc doar funcționalități care facilitează munca într-un fel sau altul. Mai jos am făcut o listă cu pluginurile WordPress pe care le folosesc pe acest blog.

Să vedem:

#1 Akismet

Este un plugin pentru a opri comentariile de tip spam. Este gratuit și este cel mai cunoscut și utilizat plugin de acest tip. Este inclus în dashboardul de pluginuri chiar de la instalarea WordPress-ului, el trebuind doar activat.

#2 All in One SEO Pack

Toate blogurile au nevoie de un plugin pentru SEO. Plugin-ul are mai multe funcționalități printre care și eliminarea link-urilor duplicat, acestea fiind rele pentru SEO. Dacă intenționezi ca blogul, sau website-ul tău să fie cât mai vizibil în rezultatele căutărilor, un plugin SEO este musai.

All in One SEO Pack oferă și posibilitatatea creării unei hărți XML a blogului. De-asemeni cu acest plugin poți verifica blogul în Google Webmaster Tools și poți integra Google Analitycs prin aducerea codului în câmpul dedicat.

#3 Contact Form 7

Orice blog are nevoie de o pagină de contact. Contact Form 7 oferă această posibilitate, oferind un formular de contact prin care cititorii tăi sau cei interesați pot lua legătura cu tine. Este cel mai cunoscut din categoria sa și totodată cel mai folosit.

#4 WP Fastest Cache

Sunt mai multe pluginuri pentru cache. Acestea crează o versiune cache a blogului pentru a fi încărcată mai repede în browser. Folosesc WP Fastest Cache pentru simplitatea cu care se poate seta. Varianta premium oferă funcții în plus.

#5 Redirect 404 Error Page to Homepage

Îl folosesc pentru a redirecta link-urile blogului care încă mai există pe web dar pe site nu (ex. articole sau pagini șterse). Nu trebuie decât instalat și restul face el. Erorile 404 care sunt rele pentru SEO.

#6 Really Simple SSL

A făcut mai puțin complicată trecerea de la http la https. Trebuie să aveți un certificat SSL instalat. Ceea ce face acest plugin este să redirecteze cei care vizitează http către https dar şi alte modificări necesare.

#7 Quick Adsense

Este destinat monetizării blogului tău prin Google Adsense. Îți trebuie un cod tip Adsense pe care să-l introduci în câmpurile destinate acestui lucru. Util doar dacă vrei să afișezi reclame Google pe blogul tău. Mulți blogeri desconsideră această metodă de a face bani din blog. Google Adsense însă rămâne cea mai la îndemână.

#8  Re ad Text Underline and Justify

Începând cu versiunea de WordPress 4.7 încoace, opțiunea de a sublinia text, direct din editorul de text, a fost scoasă. Acest plugin readuce această opțiune. Îl folosesc pentru a sublinia link-uri.

Încerc să folosesc cât mai puține plugin-uri pe blog pentru a nu-l supra-încărca. Cu cât sunt mai multe plugin-uri instalate, cu atât blogul se va deschide în browsere mai greu.

Voi ce plugin-uri folosiți din lista de mai sus?