În următoarele rânduri o să enumăr câteva pluginuri WordPress pe care e bine să le foloseşti pentru blogul tău în 2019. Unele sunt musai pentru ca blogul tău să funcționeze la standarde înalte (viteză de încărcare a pagini, optimizare SEO, etc) iar altele sunt ajutătoare.

Toate pluginurile despre care scriu în această postare le folosesc şi pe acest blog. Dar să începem.

#1 Akismet

Este poate cel mai vechi plugin de care aproape orice blogger a auzit. Opreşte comentariile de tip spam. Dacă nu ştiți ce înseamnă comentarii spam, vă spun că sunt acele comentarii care sunt trimise în general automat şi care conțin link-uri. Nu sunt on topic şi nu au relevanță.

Este musai de folosit dacă vrei să accepți comentarii la tine pe blog.

Acest plugin vine preinstalat așa că nu mai e necesar să vă las link.

#2 All In One SEO Pack

Este un plugin pentru SEO care te ajută ca blogul tău să fie mai bine văzut de către motoarele de căutare.

#3 Formular de contact 7

Este un plugin folosit de către bloggeri pentru a putea primi mesaje pe adresa lor de email. Așa cum spune și numele este un formular de contact. Este cel mai bun și folosit. În afară de asta este și gratuit. E indispensabil pentru orice blogger care se așteaptă sau dorește să fie contactat.

#4 WP Fastest Cache

Este un plugin WordPress pentru a mări viteza de încărcare a site-ului. Comprimă anumite fișiere și cel mai important creează o versiune cache a site-ului. Asta ajută ca site-ul să se încarce mult mai repede.

#5 Redirect 404 Error Page to Homepage

Este folosit pentru a redirecta postările șterse și care au fost deja indexate de către motoarele de căutare. Când cineva dă click pe acestea, pe unul dintre acestea în căutări. În locul postării care a fost șterse și nu mai e va apărea pagina principală.

#6 Really Simple SSL

Este un plugin folosit pentru a adapta mai simplu site-ul noilor cerințe. Și anume certificatelor de securitate. Înlesnește treaba asta.

#7 OneSignal Push Notifications

Este folosit pentru a putea trimite notificări direct în browser cititorilor de fiecare dată când este postat un articol nou.

#8 GDPR (Regulamentul general privind protecția datelor)

Te ajută să afișezi pe blog o ferestră care informează cititori asupra noilor regulamente privind protecția datelor.

Cam acestea sunt principalele pluginuri pe care e bine să le ai.

De reținut şi faptul că e bine să ai cât mai puține pluginuri cu putință pentru a nu supraîncărca blogul. Cu cât foloseşti mai puține pluginuri cu atât blogul se va încărca mai repede. Aceasta este un mare plus pentru cititorii tăi care vor aprecia lucrul acesta. Prin urmare te vor vizita mai des şi în număr mai mare. Prin urmare vei avea de câştigat. Bani, respect și vizitatori (cititori).

Dar mai reține că nu doar asta contează în blogging ci şi ce şi cum scrii. Ar mai fi încă vreo câteva pluginuri pe care le poți folosi. Pe unele le folosesc și eu. Unul mai important este Re-add text underline and justifyCu el  subliniezi cuvinte sau paragrafe. Default nu e. Așa că singura opțiune care ți-ar mai putea rămâne ar fi editare cu HTML. Nu e greu dar pentru cei care nu știu cum se face le ia timp. Așa că acest plugin își face treaba bine. Care de fapt și să vorbim așa nu e chiar complicată dar e costisitor să tot scrii tag-urile acelea HTML.

Voi ce pluginuri recomandați?

De-asemenea am mai scris aici un scurt ghid despre  Cum să deschizi un blog. Ține cont că nu toată lumea o să-ți ofere toate aceste informații. Așa că te rog să apreciezi efortul meu și lasă un comentariu sau distribuie-l pe rețelele de socializare prin butoanele de mai jos.

Poți de-asemenea să faci o donație folosind formularul de mai jos.Mulțumesc! Și spor la treabă!


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL