Atunci când vine vorba despre un job, nu este important doar cât câștigi, ci și cât timp poți rămânea în el. Cei mai mulți dintre oameni își dau demisia din joburi foarte bine plătite deoarece nu mai rezistă sau între timp și-au schimbat gândurile deși intraseră în acele joburi cu gândul să facă carieră.

Unii își dau demisia, alții sunt concediați din diverse motive ce țin de disciplină. Adevărul este că nu este ușor să te menții într-un post, iar unii când dau de greu caută refugii în alte joburi, pentru ca, acolo, să le fie și mai greu ca înainte.

Nu este cool să umblii din job în job. E ca un fel de curvăsărie a joburilor și în timp, dacă faci chestia, vei deveni un fel de târfă care fie se folosește de toți angajatorii pentru a face bani după care îi lasă, fie va deveni folosit, un mijloc de ajutor, pentru a umple buzunarul patronilor.

Dacă e să privim problema din mai multe puncte de vedere, din mai multe unghiuri mai bine spus, ideal ar fi să te menții pe o traiectorie după ce ai ales o meserie, să mergi până la capăt, indiferent de situație, de ce spune familia, de sfaturile pe care alții ți le dau. Ți-ai ales o nișă?…mergi pe ea cât ține jobul respectiv, până se desfințează acel loc de muncă. Și dacă e cazul, muncește și luptă tu, și crede tu în acel loc de muncă chiar dacă patronii și șefii tăi nu o mai fac și devin delăsători.

Acesta este capitalismul. Însă capitalismul ne oferă și posibilitatea de a fi patroni, și nu doar angajați. Acest lucru presupune responsabilitate. Responsabilitate financiară și responsabilitatea în ceea ce faci, pentru că unele joburi au nevoie de semnătura și de parfa ta, și de multe ori de acelea depinde viața și viitorul unor oameni.

Spre exemplu poți fi psiholog și să-ți dai acordul ca o persoană să aibă permis de port-armă. Acea persoană poate să poarte armă. Acesta poate fi un lucru foarte bun la fel cum poate fi și un lucru foarte rău. Și poți fi tras la răspundere pentru ceea ce faci din punct de vedere penal. Așa că nu tot ceea ce faci tu, e de joacă.

Nu suntem în jocuri, și de multe ori nici nu ne imaginăm ce impact au deciziile și modul nostru de a ne comporta la un loc de muncă față de semenii noștrii.

Este foarte important ca atunci când îți alegi o meserie să te ții de ea și cu dinții, și nu să alergi doar după bani. Pentru că te poți trezii bătrân și să fi expert în nimic, pentru ai alergat din job în job, le-ai făcut pe toate, știi a face de toate, însă nimic nu ai aprofundat și nu știi secretele depline ale niciunei meserii.

Indiferent ce meserie îți alegi, fie ea comerciant, om de afaceri, pictor, scriitor, vânzător, medic, notar, avocat, programator, antreprennor, luptă și continuă să faci ceea ce faci chiar și atunci când îți este greu. Multe domenii par la început atractive și chiar sunt, îți aduc bani mulți, însă cu timpul intervin tot felul de probleme care de care mai tentante pentru a te lăsa de treabă.

Acestea sunt încercări. Tu trebuie să faci în continuare ce faci, să scrii dacă ești scriitor, să pictezi dacă ești pictor, să stai la patronul tău și să lucrezi pământul dacă asta faci. Până la capăt. Trebuie, nu trebuie, de fapt mai bine spus e bine, să persiști în ceea ce faci, să cauți mereu să te îmbunătățești pe domeniul tău, și nu doar pe domeniul tău ci și în calitate de fiu, de tată, de frate, vecin, și nu în ultimul rând om, pe toate planurile, pentru că de fericirea ta depinde fericirea societății. Nu suntem izolați, trăim într-un ansamblu, fiecare suntem o rotiță și o parte din cei 6 miliarde de oameni sau câți locuitori are planeta, o parte importantă fiecare.

Persistă în ceea ce faci, chiar dacă trebuie să mergi pe brânci. La fel au făcut-o mulți alții înainte noastră, și aceasta este cea mai sigură cale de a reuși în viață. Și mai este o vorbă…meseria e brățară de aur, și cred că este adevărat acest lucru.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank