Ce frumoase erau copilăriile înainte când nu exista TikTok și copii socializau pe afară la săniuș, la bulgăreală sau alte activități specifice! Ce sănătoși eram cu toții deși înghețam de frig, nu aveam nici pe naiba.

Pe vremea copilăriei umblam cu uratul tot satul. Porțile erau deschise iar vecinii abia așteptau să primească urători, să le treacă colindătorii pragul.

Acum nu mai e așa. Acum deși trăiești într-o zonă rurală nu mai există cărări. Oamenii comunică din ce în ce mai des online și nu mai socializează la un vin fiert ci pe Facebook.

Pe vremea mea copilăriei mele aveam niște zurgălăi făcuți de tata care după ce trecea ajunul mergeam și îl așezam frumos în pod pentru anul următor. Oamenii ne dădeau bani după urătură și uneori ne mai dădeau și prăjituri. Dar atmosfera aia era una super. Când spuneam urătura ne simțeam importanți și niște mici artiști sau vedete.

Acum, cel puțin la mine în zonă, foarte rar mai vin urători și colindători. Anul trecut au fost doar doi copii, și în sat nu se mai aude clinchete de clopoțele decât rar. Chestia asta a venit pe parcurs. O dată ce copii au crescut cei de acum nu mai sunt lăsați să ure sau nu mai vor ei.

Când ajungeam acasă înghețat de frig în noaptea de ajun cei din grup ne număram banii să vedem care are mai mulți, era un stimulent, o bucurie a noastră temporară, pentru că acasă ne erau confiscați de părinți care îi foloseau în gospodărie. Noi în schimb, furam bomboanele alea învelite în spoială speciale pentru pomul de Crăciun și lăsam hârtiile.

Era frig dar înduram altfel frigul, nu ca acum. Probabil și tinerețea ne ajuta să nu-l simțim. Apoi petreceam revelionul cu mesele pregătite cu bucate pentru cumpăna dintre ani. A fost frumos. Timpul a trecut și acum au rămas amintiri. Sărbătorile parcă nu mai au același farmec. Totul parcă a devenit o mascaradă comercială.

În schimb am adunat amintiri frumoase.

Mergeați cu uratul și colindul de sărbători când erați mici?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank