Fotografia este o formă de artă care este foarte apreciată în acești ani. Majoritatea crede că a fi fotograf este foarte ușor – apeși pe buton, faci fotografia, lași aparatul să-și facă treaba și primești plata. A fi fotograf este mult mai mult decât asta  și dacă de-abia ai început în domeniul acesta nu trebuie să te aștepți la câștiguri imediate din moment ce acest lucru nu se întâmplă foarte ușor. Mai jos sunt câteva tips care te vor ajuta să începi în domeniul fotografiei.

#1 Înțelege fotografia

Primul pas către a deveni fotograf este a înțelege despre ce este fotografia și de ce vrei să o practici. Fotografii sunt făcuți să captureze momente, să creeze amintiri care să dureze o veșnicie. Dacă vrei să practici fotografia doar pentru a face bani probabil nu vei face deloc. Fotografia necesită pasiune, curiozitate și trebuie efort pentru a transforma aparatul foto într-o mașină de făcut bani. Așa că nu te aștepta să se întâmple peste noapte.

#2 Citește un ghid

Cea mai bună metodă de a începe să înveți despre fotografie este să îți iei un ghid scris și să citești despre această artă. În felul acesta vei afla la ce să te aștepți și cum să o faci mai bine. Vei învăța de-asemeni și cum funcționează un aparat foto și cum poți să-ți marketezi fotografiile pentru a obține și bani.

#3 Alege-ți o nișă

Portrete, peisaje, arhitectură…sunt o sumedenie de tipuri de fotografie din care să alegi. Unii fotografi aleg unul sau două tipuri de fotografie în timp ce altora le place să combine câte puțin din toate. De-alungul timpului vei afla ce îți place mai mult și ce nu apoi vei putea alege pe ce să te concentrezi.

#4 Cumpără-ți un aparat foto

Evident, cea mai importantă parte în a deveni un fotograf profesionist este cumpărarea unui aparat foto. Cei mai mulți începători nu vor să cheltuie foarte mulți bani pe echipament, ceea ce este de înțeles. Din fericire, în zilele noastre aparatele foto nu mai sunt așa de scumpe ca pe vremuri și poți să-și iei chiar și un DSLR la prețuri relativ mici.

Vezi ca aparatul foto pe care îl cumperi să aibă abilitatea de a fotografia în RAW și să îți dea posibilitatea să faci anumite setări ca ISO, deschiderea, focalizare, etc. Vei avea nevoie de acestea de-alungul vieții de fotograf. Înainte de a-ți cumpăra aparatul foto setează-ți un buget și fă această achiziție în acord cu acesta. Citește și urmărește review-uri la diferite aparate foto pentru a vedea care sunt punctele forte și care sunt cele slabe. Este important să știi că aparatul pe care vrei să-l achiziționezi îndeplinește necesitățile în raport cu calitatea pe care o vrei și tipul de fotografie cu care ai ales să începi.

#5 Studiază-ți aparatul foto

Acum că ai propriul tău aparat foto trebuie să înveți totul despre el. Poți parcurge manualul de utilizare sau să urmărești tutoriale online pentru a te familiariza cu funcțiile pe care aparatul tău foto le oferă. Trebuie să le înveți pe acestea foarte bine pentru a fi capabil să le manevrezi foarte repede.

#6 Fotografiază

În cele din urmă va trebui să exersezi foarte mult. Își va lua ceva timp până te vei obișnui cu aparatul tău foto dar odată ce asta se va întâmpla fotografiile tale vor ieși perfect. Până atunci continuă să exersezi și poastează rezultatele pe paginile tale dedicate fotografiei. Asta te va ajuta să-ți marketezi munca și vei putea primi feedback-uri care să te ajute să-ți îmbunătățești tehnica.

Succes!