Astăzi m-am trezit la ora 8. Nici prea devreme nici prea târziu zic eu. O oră acceptabilă mai ales că în mulți din anii precedenți pierdeam nopți, și eram în picioare la ora 6. Acum deșteptarea e ceva mai târziu și stingerea la ora 10.

Somnul și odihna sunt extrem de importante și acest lucru îl știu din sport. După multă muncă organismul are nevoie de refacere. După orice fel de efort, chiar și după statul în frig, organismul trebuie să refacă ce a pierdut. În cazul în care nu se întâmplă asta, în cazul în care nu-i dai organismului perioade de refacere, vei slăbi în greutate în primă fază, și poți deveni surmenat, lipsit de energie, etc.

Tot din sport știu că în cazuri de suprasolicitare organismul uman eliberează un hormon numit cortizol, care mai este supranumit și hormonul oboselii sau stresului. El distruge țesutul din corp pentru a rămânea în viață organismul. E un mecanism de supraviețuire care se declanșează în momentele de suprasolicitare.

Obișnuiesc să dorm 9-10 ore pe noapte, asta după ce ani de-a rândul în trecut mă culcam dimineața pe la ora 4 și dormeam doar 3-4 ore.

Voi câte ore dormiți pe noapte. Vă culcați la ora 10-11:00?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank