Sunt destul de multe obiceiuri care provoacă plăcere. Atât vizuală, olfactivă sau gustativă. Majoritatea sunt de scurtă durată, deci provoacă plăcere doar pe moment. În timp sunt dăunătoare și dimpotrivă aduc organismul într-o stare deplorabilă.

Ei bine, acum nu pot să judec eu și fiecare știe ce este mai bine pentru el.

Dacă ești o persoană care te gândești la viitor și ai de gând să trăiești mult va trebui să iei în calcul varianta obiceiurilor sănătoase. În ce constau acestea?

În primul rând odihna. Este destul de clar că peste zi se acumulează stres și tensiuni. Uneori și momente de plăcere care te detensionează. Făcând abstracție de acestea, care pot fi rare, trebuie să-ți asumi că munca este muncă. Și de cele mai multe ori provoacă stress și tensiuni. Depinde de fiecare persoană în parte cum le gestionează.

În rândurile următoare o să vorbesc de câteva metode de a ajunge mai departe.

Una dintre ele este aplicația Fabulous. Este o aplicație care te motivează zilnic pentru a îndeplini anumite taskuri care sunt esențiale pentru o viață liniștită și în același timp activă. Ca să-ți vorbesc doar puțin despre ea îți voi spune că îți afișează reminder-uri precum băutul unui pahar de apă dimineața la trezire obligatoriu sau un mic dejun bogat în proteine pentru a-ți asigura aportul zilnic. Pentru moment aplicația mi se pare o minunăție printre aplicațiile de gen.

Unul dinttrfe obiceiurile sănătoase, sau mă rog, două, este culcatul și trezitul la timp. Dacă dormi prea puțin nu te vei trezi odihnit. La fel dacă dormi prea mult te vei trezi buimac de cap.

În general este bine să te trezești cât mai devreme deoarec dimineața ai timp să le faci pe toate.

Ca și oră standard propun răsăritul soarelui, indiferent de oara la care se petrece ținând cont de spațiu și timp.

Ca și provocare pentru voi dragi cititorii mei vă ofer o provocare. Trezitul la răsăritul soarelui timp de 3 ani și 7 luni. Aceasta înseamnă aproximativ 141 de săptămâni. Nu mă întrebați vă rog de unde am scos cifra. Cei care pot să încerce! Provocarea o voi lansa explicit și exclusiv într-un alt articol.

Alt obicei sănătos este un mic dejun consistent și mișcare. Dar despre aceasta într-un articol viitor.

Ceea ce ste important este să te pui la somn la minim ora 23:00 și să te trezești cu 5 minute înainte de răsărit.

Mâine răsăritul soarelui este la ora 07:22 deci ne vom trezi la 7:20, măcar cu 2 minute înanite pentru a ne spăla pe față. Provocarea mea este să facem acest lucru timp de 141 de săptămâni.

Mâine este duminică 1 octombrie 2019. Deci socotiți voi până data la care trebuie făcut acest lucru. Eu zic că este posibil și benefic.

Vă băgați?: Care dintre voi se bagă? Marius Cucu? Tu ce spui?