Majoritatea dintre noi trăim într-un haos. Venim, plecăm, ne culcăm când apucăm. Ne trezim târziu. Ne hidratăm pe apucate. Mergem de 2 sau 3 ori la sala de fitnes pentru ca apoi să nu mai mergem o lună de zile. Sărim peste mese pentru ca mai apoi să mâncăm mâncare cu E-uri, și atunci tot când ne este foame, și nu la ore fixe.

În viața oricărui om care dorește să se realizeze trebuie să existe câteva obiceiuri care îl va duce spre împlinirea personală, a familiei și în cele din urmă a comunității din care face parte.

Iată mai jos câteva lucruri de care să țineți cont și care ar trebui să se întâmple în viața voastră. Unele sunt preluate din armată.

Dimineața

#1 Fă-ți patul

Acesta este primul și cel mai important lucru pe care să-l faci imediat ce te trezești. Exista parcă și o carte scrisă de un autor de dezvoltare personală despre asta, o găsești aici, costă doar vreo 25 de lei, dacă vrei să aprofundezi. Însă ideea este simplă: fă-ți patul frumos imediat după ce te trezești. Și cât mai repede.

Astfel începi ziua cu primul task rezolvat, lucru care îți va da curaj să le rezolvi pe următoarele.

Fă-l drept, cu cearceaful întins cât mai bine. Dacă vrei poți să-l faci și cu model. De exemplu model de zi. Aceasta pentru ca seara când se apropie ora de culcare să-l pregătești în model de noapte.

Fă-l în fiecare dimineață!

#2 Mergi și fă-ți nevoile

E următorul lucru pe care trebuie să-l faci. Chiar dacă organismul tău este dat peste cap și nu ai nevoie la toaletă dimineața, încearcă să-ți institui acest obicei de a-ți satisface nevoile fiziologice, urinat și defecat. E foarte important în reglarea metabolismului. Unii chiar nu merg dimineața la toaletă.

#3 Spală-te pe fața și pe jumătatea de sua a corpului

Trebuie să dai cu apă rece pe față și pe subt braț, și cu puțin săpun apoi să te clătești. Altfel vei mirosi dubios. Și spală-te și pe dinți.

#4 Fă inviorare

Fă alergare dacă ai unde. Sau măcar 15 minute de gimnastică în casă. Vei fi mult mai fresh și pregătit să înfrunți ziua.

#5 Ia un mic dejun bogat în proteine

Mănâncă ouă, lapte, pește sau carne albă. Astfel vei avea energie. Nu uita de cana de ceai obligatorie. Dimineața organismul este deshidratat. Trebuie să-i redai lichide.

Seara

#1 Oprește televizorul și smartphone-ul cu măcar 30 minute înainte de a te pune în pat.

#2 Pregătește-ți patul model de seară cu o oră înainte de a te pune în pat. Când te pui în pat te pui strict ca să dormi. Fără tv sau electronice. Eventual poți lua o carte sau citi de pe Kindle care nu afectează ochii. Citind ceva te va lua somnul mai repede.

#3 Rememorează evenimentele principale care au avut loc în ziua care tocmai a trecut și gândește-te la ce vei face mâine.

Să ai oră exactă de culcare și de trezire dacă ai cum și ocupația îți permite. Eventual dacă se poate la 6 AM trezirea și la 10 AM stingerea.

La fel și mesele să fie la ore stabilite.

Încearcă toate acestea pe cât se poate. Uneori poate fi greu pentru că pur și simplu nu se poate, fie că ai un copil mic care te trezeăte noaptea fie o rudă vine de la serviciu târziu, etc.  Încearcă pe cât poți din ele să le faci așa cum ți-am zis.

Va fi mult mai bine!


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank