Mai scrisesem cu ceva timp în urmă despre instituirea de obiceiuri matinale. Care sunt cele pe care le practic eu?

Să le enumăr? Nu sunt poate toate cele mai bune dar vi le spun.

În primul rând nu aștept să-mi facă nimeni patul. Așa că prima dată când mă ridic din așternut acest lucru îl fac prima dată. Fac patul. Este un obicei căpătat din armată. Mi-a intrat în sânge așa că nu pot să-l abandonez. Și cel mai probabil dacă mă voi trezi în ziua în care îmi voi da ultima suflare, în ziua aceea am să-mi fac patul, Să fie drept, curat și frumos. Pentru ce? Pentru că atunci când merg la culcare așa îl găsesc, drept, curat și frumos. Și acest lucru îmi dă o stare de bine. Mă simt intim cu patul meu. Și așa pot dormi.

În al doilea rând îmi spăl fața și ochii. Este la fel un obicei căpătat. De-asta spun că obiceiurile se capătă în timp. Exersând și practicând. Este un reflex pentru mine ca atunci când mă trezesc să merg direct la giuvetă după ce fac patul și să mă spăl. Este în sânge așa că nu-l voi putea abandona. Nu este un moft, nu este o laudă, este un reflex.

Alt obicei, sau alte obiceiuri care pot fi considerate rele sunt faptul că îmi beau cafeaua și fumez. Dimineața fumez. Nu este bine dar la cafea fumez. Două lucruri de care nu îmi convine și de care vreau să scap. Mai bine spus să le înlocuiesc. Cu ce? Sunt atâtea…de ex. alergare.

Și mai sunt multe obiceiuri atât de seară cât și de dimineață pe care le poți aborda și se te ajute să te simți mai bine…