Pare ciudat titlul însă dacă ne uităm mai adânc în istorie, pe vremea imperiului roman, soldații romani primeau plata în sare. De aici vine și numele de soldă sau sold, noi, românii, fiind un popor latin.

Sarea era de mare preț la acea vreme și era foarte căutată, se putea face troc cu alte bunuri. Troc înseamnă schimb de mărfuri. Cu timpul am evoluat și au apărut bani din metal. Acesta avea o valoare apropiată de valoare a însuși metalului din care erau făcute monedele.

La început au fost monede din metale prețioase, penru a le da valoare, sculptate cu figuri de conducători. Monede de aur sau argint, sau bronz. La un momentdat a urmat o schimbare și au apărut monede și bancnote din metale mai ieftine și celuloză, înseriate, care avea o valoare dată. Oamenii le dădeau valoare banilor prin însăși credința lor că acei bani valorează.

Acest lucru a înlesnit comerțul. Plățile aveau a se efectua mai ușor. Să nu uităm și de cecuri a căror valoare era dată din pix și semnătură, de către patronii de întreprinderi și bogătași. Ei pur și simplu scriau un cec, oamenii aveau încredere în el și îl puteau folosi la schimb pentru a cumpăra sau pentru a fi schimbat în bani.

Mult mai târziu aveau să apară cardurile electronice. Cu acestea puteai plăti fără a scrie cecuri, și fără pericolul de a fi prădat, pentru că banii nu erau lichizi și plata nu putea fi efectuată decât dacă știai un cod numit PIN.

De puțin timp a mai apărut încă un fel de monede numită criptomonede. Acestea sunt niște cripturi care au o valoare dată fiecare în parte și care nu pot fi deținutedecât de un singur proprietar care le poate vinde sau folosi penru a cumpăra bunuri.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank