Nu sunt împotriva generațiilor noi oricât s-ar credea acest lucru. Le este greu, greu ne-a fost și nouă. Schimbări de tot felul. Mesereia lor: elevi. Meseria lor după ce termină școala: cine mai știe, se descurcă fiecare cum poate.

Din cauza pandemiei mulți elevi fie ei de clasele primare sau de luceu au sărit din schemă multe lecții. Acest lucru este în defavoarea lor deoarece în viitor le-ar fi prins bine, pentru că i-ar fi ajutat. În viitor astfel, trecând peste unele lecții din materie, sau făcânduli-se viața ușoară la școală, vor avea o viață grea ca adult.

Unii tineri mai deștepți din fire sau îndrumați de alții mai bătrâni au învățat mult și greu. Chiar și pe cont propriu pentru a avea în viitor un trai mai bun. Ații plutesc în derivă fără vreun țel. Pentru ei este cel mai greu. Eu îi cred pentru că și eu am fost așa cândva.

Care este scopul meseriei pe care o practici ar trebui să te întrebi prima dată. Meseria mea este de vânzător, sau comerciant, sau om de afaceri sau cum ai vrea tu să-i mai spui. Acesta îmi e datul, și nu am ce să fac. Mă strădui să o fac bine. Dacă pică și bani asta e bine.

În fond toți pentru asta muncim, pentru bani. Este un lucru greșit acesta. Banii ar trebui să vină ca o consecință și nu ca un scop în sine. Pe vreumuri așa era. Erai răsplătit pentru că știai ceva să faci Dumnezeiește de bine. În prezent se pare că ochii mai frumoși și câteva zâmbete acre ajută.

Spun acre deoarece când mergi pe la complexe de magazine și vizitezi fără vreun scop anume sar pe tine ca hienele să-ți ia banii. Probabil ți-ar sfărâma scăfârlia să ți-i ia dacă s-ar putea. Bani munciți din greu. Unii copii de astăzi, unii tineri, adolescenți, nu mai știu, și nu mai pun preț pe ceea ce înaintașii și înaintații în vârstă au pus. Vor vedea în curând că nu așa stă treaba. Pentru că noi le-am oferit o țară unde să stai liniștit și să câștigi un ban, nu o țară gen Siria unde trebuia să-ți iei arma în spate dimineața și să fii bucuros dacă ai zahăr în ceai la micul dejun. Cineva a făcut treaba aceasta, cei ca mine.

Restul acum depinde de voi copii, și vă punem pe umeri povara noastră, pentru că noi avem povara vârstei de purtat. Cândva și noi am purtat-o și nu am murit. Dimpotrivă ne-a făcut mai înțelepți și mai virtuoși.

Nu face nimic dacă nu ne salută că trec pe lângă noi. Nu face nimic dacă ne răspund inadecvat când îi întrebăm ceva decent. Pentru că și noi am fost așa, și și noi ne-am revenit din reverie. Ne-a trezit la realitate forțat, forțați de împrejurări.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank