Într-o vreme credeam că totul este despre acumularea de bani. Strângeam bani cu nemiluita din diverse joburi și cum puteam, asta până am avut un burnout care m-a pus efectiv la pământ. Înainte de asta nu știam decât muncă mâncare duș puțin somn și iar muncă. Vreme multă am petrecut așa.

Am cheltuit după asta aproape toți banii ce-i strânsesem prin Mall-uri pe haine și diverse. A fost ca o terapie prin cumpărături.

Am fost nevoit să plec în Germania la muncă, la cules de căpșuni și acolo erau toți persoane de etnie romă. Munceau și m-am împrietenit cu niște femei care îmi dădeau mâncare gătită de-a lor, mă serveau cu una alta și mă aveau drag. Și eu le înapoiam serviciul mergând după cumpărături.

Nu toți romii sunt răi, nu toți sunt puși pe scandal, unii mai și muncesc, drept dovadă își rupeau spatele zi de zi la cules căpșuni unde trebuia să stai zi lumină în soare aplecat de spate, și să culegi. La sfârșitul zilei erai rupt de spate.

M-am înțeles foarte bine cu ei acolo și eu eram singurul român. Dacă ar fi să fac o comparație ar fi un fel de Eminem alb între rapp-eri de culoare. Eu eram singurul alb. Au fost și ceva neajunsuri însă s-a trecut peste. Însă nu vă recomand să vă integrați într-o comunitate de romi cum m-am integrat eu dacă îi urâți și dacă nu aveți inimă deschisă. Trebuie să fiți lipsiți de prejudecăți.

Firește, ca orice pădure, au și ei uscături. Însă în străinătate s-au comportat Ok.

Am mers acolo nu pentru bani ci pentru că pur și simplu nu mai rezistam în localitate la mine fiind obișnuit să ies din țară periodic. A fost o experiență interesantă. Nu e totul despre bani. Uneori este vorba și despre ceea ce americanii numesc kindeness. Despre bunătate. Am învățat că ce dai aia primești în schimb.

Atât timp cât faci ceea ce-ți place și te descurci nu cred neapărat că trebuie să te pui în jug și să tragi pentru bani extrem de mulți, pentru că viața este scurtă și s-ar putea să treci prin ea iar la sfârșit când tragi linie să te întrebi ce dracu faci cu milioanele de EUR și cu averile, când ești pe patul de moarte.

Firește, trebuie să te descurci cumva însă să nu pui „banii înainte ca să tragi la jug, iar apoi să te trezești prea obosit și prea nefericit într-un amurg” (citat din NA’).

Voi ce pune’i pe primul plan? Sănătatea? Banii? Relațiile interumane?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank