Câți nemți ați văzut că lucrează în România, câți englezi sau spanioli s-au gândit măcar odată că România ar fi o opțiune mai bună decât țara lor natală. Sau chiar cehi, bulgari sau poloni.

Nu credem în noi și în semeni noștri. Nu credem în România.

Nu cunosc politică, sau cel puțin nu la un nivel optim pentru a mă avânta în dezbateri.

Tot ce știu este că ne putem alinia țărilor dezvoltate din vest. Poate pare o utopie sau un vis naiv. Dar oare nu cu un vis a început și Aurel Vlaicu, românul care a inventat primul aparat de zbor din lume? Toți, sau majoritatea îl credeau nebun. Însă el a reușit.

Revin la subiect. Cum vorbeam și cu un prieten astăzi…dacă un vecin are o casă mai frumoasă, tu ca și vecin vrei să o faci și mai frumoasă ca a lui. Și atunci îi aduci îmbunătățiri. Gen termopane, mansardă, parchet sau mai știu eu ce. Atunci, ca țară vecină altor țări europene, nu putem oare aduce îmbunătățiri țării noastre? Nu ne putem oare alinia?

Nu putem oare pe cât se poate să facem ce fac ei?

Au făcut o autostradă nouă, hai să facem și noi una. Au renovat spitalele, facem și noi asta. Muncesc și sunt mai harnici, hain să fim și noi. Mai ceva ca ei. Măcar cât se poate, în curțile și gospodăriile noastre.

Trebuie oare neaparat să fim harnici în țări străine? Sunt sigur că dacă salariile ar fi mai mari, la fel ca în afară, nu am mai pleca de aici. Dar mai sunt sigur și de faptul că dacă ne-am schimba și mentalitatea ar fi și salariile mai mari.

Hai să fim mai buni ca vecinii noștri! Hai să fim mai harnici, mai muncitori, mai civilizați. Hai să clădim o Românie mai bună!