Nu știu, nu am fost bun la istorie și nu știu exact-exact la ce se referă teoria lui Marx. O teorie care a stat la baza a mai multor regimuri printre care și cel comunist. Generațiile care au fost mai vechi, care au trecut prin aceste perioade au văzut ce și cât de mult rău pot face.

În opinia-mi proprie nu trebuie să ne temem nici de neomarxism nici de neonazism sau vreun Neo.

Ceea ce a fost a fost.

Democarația vedem și noi cum e. Nu zic că este rea. Este bună în teorie. Practic este un haos, mai mult sau mai puțin. Depinde și de țări și de cât de bine știu să adopte sau au știut să adopte capitalismul.

Ce rămâne de făcut așadar pentru că țara începe să-și piardă din putere, din autoritate. Legile nu mai sunt interne ci cele mai multe sunt bazate pe ceea ce se votează în consiliul European.

Ceea ce este de făcut în această perioadă ca să trecem peste această perioadă critică este să ne ținem de treabă, de muncă, fiecare pe domeniul lui. Să avem concepții sănătoase și pe cât posibil etice și morale.

Când mă refer la etic aduc aici în discuție o chestie citită undeva prin filsofie la nu știu ce autor. Și anume…ce ai face dacă ai avea un inel care te-ar putea face invizibil și ai putea face orice. Ai respecta etica și morala? Sau au abuza/profita de această situație pentru a încălca legea?

Cei mai mulți vor profita. Ceea ce mi se pare și normal. O parte însă, cu coloană vertebrală și cu idei bine conturate, cu morală, ar profita dar în sens pozitiv, anume să ajute. Ar fi interesați cum pot face pentru a lupta pentru nedreptățile care se întâmplă în societate pentru perioada în care trăim. Și ar face acest lucru cei care ei înseși au fost nedreptățiți. Pentru că știu pe piele lor cât de tare doare.

Așa că nu vă speriați, că nu urmează niciun al doilea val de marxism. Nu vom reveni la burghezie și chestii din acestea. Timpul e trecut. Sunt doar subiecte de dezbatere prost alese de către cei de la TV. Lucrurile despre care ar trebui să se discute defapt sunt cele de inducere a unei morale, nu de îndoctrinare, ci de liberul arbitru. De a face ceea ce conștiința proprie îți dictează.

Pentru că noi românii în, majoritatea noastră suntem niște indivizi cu valori determinate, muncitori, profesioniști pe domeniile lor, care însă au fost prost remunerați în propria țară. Așa că au apărut devieri. Gen SOV. Păi dacă e bal, și tot nu mă plătiți bine în timp ce mie îmi curg apele de pe mine rămân două variante: ori fur cât de mult pot or migrez spre un salariu mai bun. Pentru că nimănui nu-i place să fie disprețuit că nu are. Arătat cu degetul.

Din acest motiv nici nu judec vreun SOV sau vreun emigrant care își cumpără mașini de fițe. Aceste persoane nu fac decât să se adapteze mediului.