Nu știu voi dar eu la capitolul somn noaptea am tras chiulul de când mă știu. Adolescent fiind obișnuiam ba să citesc, ba să ascult radio sau o ardeam pe la vreo crâșmă din asta cu mese încrustate cu cuțitul, cu prieteni gata să te bage sub masă cu sticle de vodkă.

S-au adunat multe nopți nedormite, asta e cert. Mai ales în ultima perioadă, când nu a mai fost cazul de petreceri, dar am lucrat, sau cel puțin mi-am închipuit că depun o muncă scriind pe acest site și întreprinzând tot felul de acțiuni cu el, am avut multe nopți albe. Zilele eram un zombie dar nu o știam prea bine.

Acum, după o cură de somn noaptea, regulat, adică de aia strictă, ora 10 stins lumina și somn în pat, pot spune că e altceva, sunt un alt om. Nu mai am cearcănele și ridurile alea și mă simt mai Ok. Dacă ar fi să vă ajut să vă decideți dintre a lucra nopatea în liniște sau a o petrece dormind, v-aș recomanda somnul.

Da, știu, noaptea e liniște, nimeni nu te deranjează, te poți concentra, poți scrie mai bine, poți edita mai bine, dar nopțile alea pierdute îți afectează tot metabolismul, tot sistemul nervos, care poate atrage după sine alte neplăceri.

Așadar dormiți dragii mei noaptea, mai ales dacă jobul vă permite, dacă nu aveți copii mici care să vă trezească, profitați, somnul e aur curat. Și dacă nu puteți dormi recomand cărți în loc de somnifere. Eu mi-am comandat două astăzi, este vorba despre Metoda GTD de David Allen și Povestea târfelor mele triste de Gabriel Garcia Marquez.

Nu ratați somnul de noapte 🙂


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank