În țările Vestice, SUA și așa mai departe e Saint Nicholas e defapt Santa Claus care e defapt Moș Crăciun la noi și este așteptat de cei mici în ajunul Crăciunului, în noaptea de 24 spre 25 Decembrie.

Pe timpul comunismului era Moș Gerilă, comuniștii fiind atei. Comunismul era din cunoștințele mele bazată pe cartea lui Marx, un filosof care a înființat o ideologie care nu accepta existența divină, deci implicit a sfinților ca Sf. Nicolae.

La noi Moș Nicolae e astăzi, și ar fi trebuit să ne aducă cadouri la cei cuminți și jordii la obraznici, iar Crăciunul cu Moș cu tot este sărbătorit separat în altă zi, în 25 Decembrie.

Crăciunul este o sărbătoare care se sărbătorește în familie iar membrii familiei își fac cadouri unii altora pe data de 25 iar Sf. Nicolae adică Saint Nicholas din care provine Santa Claus, adică Moș Crăciun la ei și după aceea a venit tradiția și la noi, pe data de 6 Decembrie.

Așadar Moș Nicolae este sărbătorit pe 6 Decembrie, adică astăzi, iar Santa Claus, adică Moș Crăciun este un personaj comercial care își are originea tot în Moș Nicolae.

Ați primit ceva de Moș Nicolae? Ce?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank