Un joc fabulos cu o idee genială bazat pe o poveste pe măsură şi grafică la fel. Simplu de jucat dar interesant. Dar ca să nu fie doar vorbe goale vă spun despre joc. Personajul jocului este prințesa Ida. Pentru a termina jocul trebuie să o conduci pe Ida prin nişte clădiri cu o arhitectură care este imposibilă în realitate. Ăsta e farmecul jocului.

Trebuie să acționezi tot felul de mecanisme, să roteşti, să mergi cu susul în jos şi să găseşti tot felul de trucuri pentru a termina jocul. Este un joc 3D care a câştigat tot felul de premii. Două dintre ele sunt BEST 3D Visuals (UNITY AWARDS 2014) şi iOS GAME OF THE YEAR (POCKETGAMER AWARDS 2015).

Asta mai puțin contează când joci un joc. Ceea ce contează cu adevărat e să îți placă. Şi Monument Valley place şi are priză pentru că e inovativ şi interesant.

Monument Valley 2 deja a apărut şi e la fel de distractiv ca prima versiune.

Costul pentru primul e 3,99$ iar pentru al doilea e ceva mai scump, 4,99$ dar are mai multe nivele cred. Merită cumpărat chiar dacă unii spun că are prea puține nivele şi ar fi trebuit să dureze mai mult. Nu-mi pare rău că am dat banii aceştia pe el.

Monument Valley download:

iOS, Android

Monument Valley 2 download:

iOS, Android