S-a înpământenit un obicei văd și pe la noi. Mai toată lumea când o întrebi cu se se ocupă spune că e antreprenor. Unde vezi pe Facebook, pe Instagram sau Twitter ți se aruncă o etichetă în față…Entrepreneur.

E la modă să fii antreprenor.

Realitatea e în felul următor dragii mei. Cei care au avut de devenit antreprenori sunt deja. Se ocupă cu diverse chestii care aduc bani nu de un an, nu de doi, ci de vreo 10 ani în urmă pe puțin. Ei nici nu știau că aceasta vor fi sau că așa se vor numi. Nu știau că se vor numi antrepenori. Au reușit pur și simplu prin perseverență și multă muncă să creeze un bussines. Unii l-au dezvoltat, alții mai puțin, alți doar se mențin.

Ei sunt adevărații antreprenori. Ei, când pe vremea antreprenoriatului și începutului nici nu se cunoștea prea bine termenul antreprenor. Au știut doar să ofere servicii de calitate și să muncească mult și foarte mult. Și pe merit au căpătat după mulți ani de muncă o etichetă care le aduce cinste.

Antreprenoriatul nu e un vis, nu e o joacă sau doar un termen fardat și scos în public pentru a fii aplaudat la scenă deschisă.

Antreprenoriatul înseamnă muncă. Răbdare. Probleme și căutarea de soluții pentru a le depăși. Înseamnă zile de disperare. Zile în care pur și simplu disperi și nu vezi lumina. Zile în care vrei să renunți dar a doua zi o iei de la capăt. Zile grele dar și satisfacții pe măsură.

Ăsta de care se vorbește mai jos ăpoate fi considerat antreprenor:

Castiga bani cu Daedalus