Am mai scris și aici un articol bun despre minimalism ca stil de viață și exemple concrete despre cum poate fi pus în practică, în habitat. Desigur minimalismul îl poate poți pune în aplicare și în alte domenii sau activitate. Dar despre aceasta într-o postare următoare.
Revenind la ale noastre.
Chiar acum când am intrat în camera mea de la etaj văd dezordine. Dacă aș fi avut mai puține briz-briz-uri , obiecte decorative și tot felul de chestii cu care se putea și fără starea mea de spirit s-ar fi înbunătățit pe seara aceasta. Totuși ele sunt pe birou, pe lângâ fotoliu sau în șifonier. Și asta îmi provoacă disconfort.
Nu-mi rămâne decât să încep să triez. Ce am nevoie las, ce se poate mut într-o debara și ce cred că nu mai folosesc niciodată le arunc sau le dau cui are nevoie. Desigur și în debara trebuie făcută simplificare și ordine. Dar asta când s-a umple.
În maroritatea timpului putem trăi cu lucruri puține. Pot fi în schimb calitative. Asfel nu vei cumpăra în fiecare sezon o haină nouă. Dacă este ceva bun, chiar dacă este mai scumpă, o poți folosi 2, 3 sau mai multe sezoane la rând. Aici m-am referit în primul rând la sezonul de iarnă și la gecile groase. Ele sunt care ocupă cel mai mult spațiu.
Și în general orice organizare cât de rudimentară în spațiul de locuit, asezonată cu curățenie și ordine, nu va face decât să intrii cu plăcere acolo. Indiferent dacă este pentru odihnă, muncă, hrană, igienă personală sau mai știu eu ce.
Așa că dacă ai cărți, reviste, bibelouri, sau tot felul de gadgeturi de cameră care pot avea diverse funcții, mutăle în debara! Mai târziu vei vedea că dacă le arunci, păstrezi sau câștigi un ban din ele vânzându-le. Poate nu se pliază prea bine pe concepția românului gospodar să vândă lucruri din casă. Unii preferă să adune.
Oricum ar fi păstrează camera curată cu strictul necesar, bine aerisită și mobila strategic aranjată. Și o să fie mai bine.
Încearcă și spune-mi într-un comentariu cum ți se pare!