Mi-am pierdut telefonul, un iPhone 7 Black Mate, acum aproximativ un an. L-am rătăcit. Credeam fie că mi l-a furat vreun hoț de buzunare, fie că mi-a picat din buzunar, și asta e. Mă consolam cu gândul că fiind un iPhone, nu prea are ce face cu el, având pin.

O parte din mine spunea că trebuie să fie pe undeva, rătăcit prin pod, printre lucruri. Însă m-am resemnat așa că mi-am cumpărat un Samsung.

Astăzi, dau mâncare la pisică după ce vin de la muncă, merg să fac un duș, buimăcit de cap de la atâta muncă fără măcar un concediu (de trei ani nu am mai primit concediu) și taică-miu care tocmai aspirase pe hol, îmi pune pe pat un telefon, nezicându-mi nmic. Pur și simplu l-am găsit pe patul unde dorm. Mare mi-a fost bucuria.

Ca să fie totul și mai bine încă mai aveam cablul de încărcare pe care îl cumpărasem tot în perioada când l-am pierdut, pentru a-l schimba, deoarece cu cablul vechi nu mai încărca.

Acum când scriu asta, iPhone-ul meu 7 Black Mate , se află la încărcat într-un port din laptop. Are ceva bușiri, dar merge strună, și mă bucur tăcut că îl am, că e din nou al meu.

Faza era în felul următor…nu mai încărca. Îl puneam la încărcat și nu se încărca. Având experiență cu iPhone-urile am știut sigur că mufele, atât cea internă cât și cea externă, sunt uzate, lucrul cel mai nașpa la iPhone-uri. Pentru a-l face să funcționeze am tras o fugă cu mașina până la cea mai apropiată benzinărie care deține cabluri de iPhone-uri și am cumpărat unul.

Când mă întorc acasă, nema telefon, ioc. Mă uit după el în stânga, mă uit după ele în drepta, îl caut prin toate buzunarele. iPhone-ul nu era și pace. Cum am spus, m-am resemnat. Credeam că cel mai probabil mi-a căzut din buzunar undeva pe drum, și probabil l-o fi găsit cineva. Bateria era și goală așa că telefonul era închis.

Astăzi am dat de el, mai bine spus, taicămiu care aspira holul l-a găsit, și mi l-a înfățișat, pe pat. Mă uit mai bine și nu-m vine a crede, iPhone-l meu, după un an. Așa că scotocesc prin pod după cablul de alimentare și îl conectez la laptop pentru a-l încărca. Încarcă și s-a deschis.

Ce învățătură am tras eu din asta…faptul că uneori poți bănui greșit că cineva ți-a furat telefonul, faptul că poți bănui greșit faptul că l-ai pierdut pe drum. Și la fel cum nu am scăpat eu de cablul de date de la el, pe care puteam să îl vând, pentru că nu mai aveam nevoie, că nu mai aveam nici iPhone, ci am sperat până în ultima clipă și mereu că va ieși de undeva, timp de un an, chiar asta s-a și întâmplat.

Așa că morala e:

  •  până nu ești sigur că cineva ți-a furat ceva, și nu vezi cu ochii tăi, nu acuza pe nimeni, la fel cum nu am făcut-o nici eu.
  • Nu renunța niciodată să speri.

PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank