Văzusem câțiva băieți care se apucaseră de dropshipping. Unii spuneau că au mai și vândut. Una la mână. Altă treabă e că nu poți să te pui cu Wish sau alte magazine de genul ăsta pentru că ei acceiași chestie fac. Iar produsele lor nu or să ajungă mai târziu decât ale tale. Posibil mai repede sau la fel.

Unde mai pui și faptul băieții de acolo au și foarte mulți bani de investit și mare parte din ei au plecat din companii precum Google. Deci știu enorm mai mult ca tine despre online, programare și cum să facă să meargă treaba. De regulă aceste produse ajung în vreo 30 de zile. Dar asta necesită puțin să explic ce înseamnă dropshipping-ul.

Când ai un magazin online care utilizează dropshipping-ul asta înseamnă că tu nu deții acele produse. Nu ai stoc fizic. Nu ai depozit. Tu pur și simplu deții un site care afișează produsele lor iar când cineva comandă un produs, produsul respectiv va pleca dintr-un depozit de prin China cel mai probabil. Iar tu ca dropshipper vei încasa un comision, care poate fi mai mic sau mai mare. Cum am mai spus comanda ajunge în vreo 30 de zile. Asta pentru că nu stocul nu e la tine ci prin China.

Singurul atu mă gândesc că ar fi limba în care prezinți magazinul de dropshipping. De exepmplu nu toată lumea poate citi descrierea produsului în limba engleză. Așa că dacă tu ai un magazin în care prezinți produsul în limba română, potențialul cumpărător ar prefera să cumpere de la tine. Asta pentru că știe ce cumpără. Chiar dacă a văzut că pe Wish e cu 5 procente mai scump. Nu toată lumea știe și are timp să instaleze extensii în browser care să le traducă.

Apoi dacă îl mai faci și să pară autentic s-ar putea să câștigi câte ceva. Totuși și un magazin de genul acesta necesită fiscalizare. Și aici e buba. Că nu știi cum și ce. Și nici vreo contabilă de 50 peste de ani nu te poate îndruma în sensul acesta.