Ce este un mercenar? Un mercenar este un luptător de pe vremuri care lupta pentru plată, în alte războaie decât ale propriilor țări. Mai nou mercenari s-au transferat în online și nu mai luptă ci programează sau efectuează alte servicii, și se numesc freelanceri.

Se câștigă din freelancing? Multă lume spune că da. Când ne uităm pe site-uri precum UpWork vedem că sunt unii freelanceri care câștigă mai mult decât bine. În mare parte depinde de abilitățile din domeniul pe care dorești să-l abordezi. Există desigur și îndrumare care te învață cum poți deveni un freelancer de succes pe acel site de freelancing.

Lupta așadar se dă pe teritoriul online și e o luptă cu laptopul și cu ceilalți concurenți la joburile online. Pentru cine dorește să fie un mercenar online, poate încerca să se înscrie pe un site precum UpWork și să încerce să câștige bani pe acel site. Trebuie însă să cunoască limba engleză și să aibă un laptop. Acestea în afară de cunoștințe în vreun domeniu. Este recomandat să citească și îndrumarul de pe acel site.