Le sunt tot mai recunoscător părinților mei pentru faptul că au crescut animale și am avut o viață de agricultor și crescător de animale.
În felul acesta am avut tot timpul hrana proaspătă. În felul acesta mi-am îmbunătățit condiția fizică.
Într-adevăr era și treabă. Trebuia să mă trezesc dimineața. Trebuia să adap animalele.
Trebuia sa le dau de mâncare. Trebuia să le fac curat în grajd. Sa le asigura hrana mergând la cosit, fân și alte treburi.
Carnea aia proaspătă însă, friptura aia imediat de după sacrificarea animalului, oul ăla proaspăt din cuibar și brânză aia de vacă făcută acasă nu se compară cu nimic.
Până și făina era proaspătă fiind grâul dus la moară apoi mama cocea pâine la cuptor din făină proaspăt măcinată. Poate nu am apreciat înde-ajuns. Și mă plângem că eu put a bălegar iar alții a Chanel.
Acum când toate sunt vechi de cel puțin câteva zile, pentru că tot este conservat, inclusiv făina, am început să apreciez viața la țară.
E totul proaspăt, e totul de azi. Și asta aduce beneficii sănătății generale organismului.
Sfatul meu este ca dacă aveți pământ să-l lucrați și să țineți două-trei orătănii pentru că acelea va asigură porția de sănătate.
Sfatul meu e să consumați cât mai mult proaspăt, cat mai mult de astăzi.
E foarte bine sa ai animale in curte deoarece stii ca mananci sanatos , nu ca noi cei de la oras care nu prea stim ce mancam