Erau vremuri bune anii trecuți pe Profitshare și 2Performant. Nu mai este ce a fost, sau poate este, dar pe anumite nișe. Nici măcar nu știu de ce mai există încă Advertising pe nișa cărți sau alt gen de produse pe care lumea nu le caută, sau pentru care nu este pur și simplu dispusă să cheltuie. Sau nu mult.

Mă întreb dacă mai există bloggeri care trăiesc din Profitshare sau 2Performant, două dintre cele mai importante platforme. Nu cred. Poate doar completează un venit, poate își scot doar țigările cei mai mici sau au un venit măricel cei consacrați, cu zeci de mii de unici. Însă unul cu câteva sute de unici pe zi, cum sunt eu, dacă nu prinde vreo colaborare, o face benevol, chiar și în lipsa condițiilor, pentru că îi place să scrie.

Și atunci din ce trăiește un blogger care trăiește numai din asta? Probabil mai pică câte un advertorial, mai pică câte un comision, sau dacă oferi și servicii mai prinzi și câte ceva de muncă. Și atunci te mai îndulcești, și parcă simți cât de cât că munca ta e apreciată.

Întrebarea mare și importantă este câți bloggeri trăiesc doar din blog. Cred că extrem de puțini. Am văzut că se mai folosește AdSens-ul. Nu e indicat dar în lipsă de nimic…e mai bun.

Nu-i condamn. Același lucru aș face și eu în locul lor. Trebuie măcar să-mi plătesc hostingul, domeniu, etc. Nu am făcut bani din AdSense. Am avut noroc, sau am fost inspirat, într-un moment, în care am decis să mă îndrept spre o anumită direcție cu blogul, și așa am reușit să obțin ceva venituri care nu au fost chiar de ici de colo.

Însă când intru pe site-ul Profitshare să mai dau câte o privire văd campanii care cred că nu aduc venit, și atunci mă întreb de ce totuși mai există? Cine are succes cu promovarea lor? Nu-mi vin acum exemple în minte dar sunt produse pe care lumea nu e dispusă să le cumpere și se știe clar asta. Și totuși atunci dacă nu cumpără mai nimeni de ce mai există pe Profitshare. Se mulțumesc și cu „semințe”?

Voi mai folosiți Profitshare?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank