Cred că lumea a început să se împartă în două, sau poate doar mă aflu sub influența unui roman pe care îl citesc lipsit de entuziasm, dar cu interes, în două adică în călăi și victime. În pătura de sus, cu mâinile mânjite de sânge și pătura de jos, cu copii care plâng de foame.

Cred că lumea se împarte în două, din ce în ce mai mult în două, în bogați și săraci, în oameni puternici și oameni slabi sau care nu vor cu niciun chip să-și folosească influența și puterea, care aleg să fie jos, din empatie.

Cred că lumea începe să devină nebună, cum oare se naște un roman SF sau un roman horror, nu cu idei delirante? Nu este un delir comun? Cum oare s-a născut Marxism-ul care a fost cartea de căpătâi jumate de secol pentru cred, nu știu, că nu-s cult, mai bine de 50% din populația globului, și care dorea uniformizarea? O carte filosofică, o idee și a fost îndeajuns.

Ei bine, acum avem capitalism, sau canibalism mai bine spus, un fel de joc pentru cei cu bani, și suferință pură pentru cei care nu au bani sau putere. Și durerea e al naibii de dureroasă pentru cine a experimentat-o, și doare.

Și lumea începe să se împartă în două, în avuți și săraci, în călăi și victime, și dacă e așa cum spun, nu am de ales, sunt un călău deja, un avut, un om cu bani. Nu am vrut-o, nu mi-am dorit-o, și mi se pare că atunci când văd un om în suferință, că mă uit pe ecranul unui TV cu rezoluție mare și văd un clip sau film interesant. Nu mai simt durerea nimănui, nu mai empatizez…pentru că lumea a început să se împartă în două.

[notă literară]


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank