Legile GDPR sunt un rahat. Nu fac decât să încarce pagina cu nişte scripturi şi acorduri pe care oricum cititorii le dădeau. Au curățat internetul? Sigur că nu. Cei ce le-au făcut nu au nicio treabă cu internetul. Un internet din ce în ce mai vast, complex şi AI. Se poate întâmpla pe viitor ca legea să şi-o facă fiecare de unul singur în online.

Oricum ar fi, majoritatea chestiilor din online nu sunt reglementate. Vezi torentele, care pe români şi alte nații mai “primordiale” îi bucura. Mai un film nou, mai un soft crack-uit. Astea nu o să dispară prea curând. În viziunea mea nici peste 100 de ani. E în firea umană până la urmă să fure, să ofere sau să vrea chestii gratuite. Cam aşa stă treaba.

În ceea ce priveşte legile din alte țări Europene, de exemplu Germania, în care mă aflu acum, treaba stă un pic mai scrict. Nu ai voie să descarci ilegal muzică. Când spun ilegal mă refer la chestii în gen TPB sau site-uri ilegale. În rest pace. Şi uneori multă confuzie care se generalizează. Pe lângă asta totul parcă devine din ce în ce mai complex fără rost, în loc să evolueze spre minimalism, simplitate şi claritate. Da, cam aşa stă treaba.