Mereu când am cumpărat vreun obiect de tip smartphone sau laptop, le-am văzut ca o investiție și m-am gândit cât venit poate să-mi aducă și dacă este rentabil. Acest lucru poate și prin prisma meseriei ce o practic part-time.

Când mi-am achiziționat vreun obiect electronic, gen laptopul despre care am vorbit aici, mi l-am cumpărat în ideea în care el este o unealtă și trebuie să producă bani. Până acum și-a scos banii: de 6 x valoarea lui. Așa că pot să spun că am fost inspirat din punctul acesta de vedere.

La fel și cu telefoanele. Ele fac parte din patrimoniul firmei, ca să zic așa, și trebuie să-și scoată banii. La telefoane este un pic mai greu acest lucru. Astea sunt mai consumabile, se defectează mai ușor. Aici este mai greu să faci diferența și mai greu să segmentezi piața în mod corect, ca producător. Unii le folosesc doar pentru a suna și pentru socializare, alții strict pentru muncă. Aici rămâne la latitudinea cumpărătorului ce să cumpere.

Din câte am auzit s-a emis o directivă pentru ca dispozitivele mobile să fie proiectate în așa fel încât să poată fi utilizate pentru o perioadă mai mare de timp. Cineva din online zicea că vânzările au scăzut. Se trage mai mult de ele adevărul este și lumea tinde să nu-și mai schimbe smartphone-ul așa de des.

Când am spus în titlul acestui articol valoare înzestrată m-am referit la valoarea pe care ne-o aduce el în cazul în care este folosit pentru muncă, business, sau cum mai vreți voi să-i spuneți. Valoare pe care o poate produce un laptop de un preț mediu este practic foarte mare în raport cu prețul. Totul depinde de cum și cine îl utilizează.

Un laptop, folosit pentru un blog de mărimi medii, poate aduce venit cât să susțină o familie și poate fi numit obiect cu valoare înzestrată. Trebuie însă să-l pui la treabă și să cauți metode de a câștiga bani cu el.

Majoritatea populației nu deține un smartphone mai mult de 6 luni sau 1 an. Legat de asta am o oarecare reticență în a considera unele telefoane drept o investiție.

Din acest motiv și prefer să cumpăr unele mai ieftine, dar cu care totuși pot să-mi fac treaba. Adică să merite. O mare parte din munca pe care o prestez constă în citirea și expedierea de email-uri, notițe, agendă, și chiar postări de blog. Rețelele sociale fiind și ele un mediu în care îmi promovez afacerea îl folosesc și pentru asta.

Ca tips, pe final, aș spune să nu cumperi telefoane sau laptopuri ultra scumpe. Desigur, unele business-uri, gen influencerii de pe TikTok sau gammerii chiar au nevoie de camere foarte bune sau de scule performante.

Pentru redactarea de articole, pentru suita Microsoft, blogging, sau alte genuri de muncă ce nu necesită resurse deosebit de mari, există variante foarte bune la prețuri mari, dar totuși mici, mai mici decât un iPhone de ultimă generație, a cărui display îl poți deteriora într-o scurtă perioadă de neatenție.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank