Pentru cei care nu prea știu mai în detaliu povestea României și a românilor le-aș recomanda cartea O istorie a românilor povestită celor tineri de Neagu Djuvara. Suntem aici de mult timp, au trecut și romanii Dunărea și ne-am amestecat, am fost ocupați de Austro-ungari, au dat peste noi și turcii ne-am mai amestecat limbile și îmbogățit graiul însă românii sunt mult mai de de mult ca țara aceasta să se numească România, și probabil și din acest motiv orice ar da peste noi, noi tot aici rămânem.

La mulți ani români din România și la mulți ani români de pretutindeni. Este o zi specială astăzi, ziua națională a României și a românilor. Indiferent pe ce dată ar fi fost stabilită această dată, chiar dacă nu ar fi fost pe 1 Decembrie, noi românii tot am fi găsit prilej să ne veselim și să ne bucurăm în același cuget, cum spune și imnul: uniți în cuget și simțiri.

Poate ar fi bine să fim mai uniți decât suntem, să ne comportăm mai frumos unii cu alții ca cetățeni ai aceleași țări, să fim mai solidari și mai înțelegători unii cu alții, să fim ca niște rude, ca un neam mare și puternic. Și în fond eu zic că avem și noi un cuvânt de spus în UE chiar dacă suntem o țară nu prea dezvoltată, nu prea bogată în bani, ci mai mult în valori umane și frumuseți naturale, având și o poziție geostrategică bună, cu ieșire la mare, cu câmpii dar și munți, cu zăcăminte de tot felul.

Ca religie suntem un neam creștin-ortodox încă de pe vremea celui sărbătorit ieri în calendar Sf. Andrei. Ca limbă vorbim o limbă latină, singura țară mai estică pe hartă care vorbește o limbă latină, deși până nu de mult vorbeam latina dar scriam cu litere slave.

La mulți ani, să vă bucurați de tot ce vă dăruiește divinitatea și să ne bucurăm că suntem români, oricât de greu ne-ar fi, oricât de ponegriți am fi, noi suntem demni, descurcăreți și de multe ori apreciați și peste hotare.

La mulți ani!


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank