Scriu acest articol în timp ce aud la radio despre o nouă carte a lui Rodrigo Garcia. Îmi place să scriu, îmi place să citesc cărți care mă prind în firul narativ sau din care pot învăța, care mă pot educa.

Am auzit de un curent mai nou apărut, acum ceva timp, se numește minimalism. Minimalismul se bazează pe renunțarea a cât mai multe obiecte din încăperea din locuința în care stai. Locuința să fie cât mai mică, cu cât mai puține obiecte. Site-ul despre care am aflat asta este acesta.

Cei de acolo câștigă bani frumoși dezbătând nișa asta și cultivând această nouă credință, între ghilimele, acest nou curent de tip life-style. Chiar site-ului lor e alb-negru, minimalist.

Una dintre recomandările lor era să scapi de cărțile fizice. Dar cum pot face asta când țin atât de mult să pot răsfoi cartea aia? Să o pot cântări în mână? Să o pot mirosi, să pot sublinia pe ea cu creionul, nu doar marca ca pe Kindle. Da, am și Kindle. Este unul din acela care nu costă mult și încape o bibliotecă întreagă pe el. Însă eu?

Eu continui să-mi comand și să-mi cumpăr cărți fizice spre disperarea familiei, cărți din care trag concluzii la final și iau note. Apoi scriu review-uri și le rezum. Mă uit la ele în bibliotecă cu o mândrie blândă, și știu că și nepoții mei vor putea face asta, în alte timpuri, pe niște pagini îngălbenite, cu miros specific. Și îmi vor vedea scrisul tehnic și stângaci dar cu ton ferm, cu note clare și rezumate bine întocmite, care scot ideea principală la lumină.

Cărți fizice sau Kindle?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank