…un dicton dintr-o limbă străină care este destul de cunoscut.

La ce se referă şi cum îl putem aplica în viața de zi cu zi?

Hai să dăm ca exemplu căsuța de email, inboxul sau oricum vrei să-i spui.

Involuntar de cele mai multe ori te abonezi la tot felul de email-uri venite din toate locurile. Ba o aplicație te anunță nu ştiu ce, ba un website şi-a modificat termenii, sau alt gen ce email-uri care nu te interesează neaparat, sau ar fi bine să nu te intereseze.

Atunci dai unsubscribe. E atât de simplu să păstrezi inboxul doar cu email-urile strict necesare.

Varietatea este bună doar în mâncare şi în viața conjugală. În ceea ce priveşte munca trebuie să elimini balastul. Şi să păstrezi doar lucrurile, email-urile, aplicațiile şi softurile care îți sunt utile într-un fel sau altul.

În rest elimină tot ce te atrage dar nu foloseşti. Elimină stresul!

Prin Europa de Vest circulă un curent numit minimalism. Există chiar bloguri şi bloggeri care îşi dedică timpul pentru a promova stitlul de viață simplu. Şi mai fac şi un ban cinstit din aceasta.

Aşa că tu dragă cititorule, de ce nu ai vrea să fi la fel.

Am apreciat întotdeauna ordinea, curățenia şi eleganța. Toate acestea se reduc la simplitate. Fără prea multă fanfaronadă, fără zorzoane digitale sau de altă natură.

Simplitatea, chiar şi pe un simplu laptop, telefon sau în foldere te ajută. Vei fi mai clar şi ve-i şti mai clar ce ai de făcut când te duci la birou sau îți scrii articolele sau orice altă muncă ve-i presta.