Desigur există destul de multe persoane care cred în Karmă. Cred că știți ce e aia…(Refuz să cred că am public care mă citește și nu știe ce e).

Hai totuși ca un bun samarinean ce sunt să las măcar un link pe Wikipedia să citești ce și cum.

Regret să te dezamăgesc dar Karma e o poveste pentru adulți. Dacă faci bine în viața asta cu asta rămâi. Cu bucuria sau regretul de a fi ajutat pe cineva. Dacă faci rău la fel. Regret să te dezamăgesc prietene dar pentru tine trebuie să lupți. Și ca să te mai dezamăgesc o dată…va trebui să lupți până la ultima ta suflare.

Și lupta nu e o joacă. Nu e ceva ce-ți place. E ceva obligatoriu. Desigur, ai și pauze. De masă. De somn. De relaxare.

Dar atunci când e vorba să intrii în câmp nu te distrezi. Altfel nu mai e o luptă. Te bucuri firește când mai câștigi. Dar o iei de la capăt. Ai și perioade de refacere, firește. Altfel nu ai mai putea lupta. Alfel ai muri de epuizare. Dar lupta nu e joacă. Lupta nu e horă. Lupta nu e nuntă. Lupta e chin. Lupta e muncă. Dusă până la epuizare fizică și psihică. Pentru ca mai apoi să-ți revii, să te refaci.

Aud des dependent de muncă. Asta înseamnă că munca îți face plăcere. Și înseamnă că nu-ți meriți banii.

Vin din timpul în care munca însemna sudoare. Din timpul în care a munci însemna a transpira și a fii epuizat fizic și psihic pentru ca să ai ce pune pe masă și cu ce te îmbrăca.

Așa am fost învățat. Și nu pot să mă schimb. Îmi pare rău.

Nu e un joc. E viața ta și de tine și doar de tine depinde ce faci. Îți alegi să trăiești clipa sau să îți asiguri viitorul.

Îți alegi să tragi în jug pentru cât de multe hârtii de plastic sau îți alegi să ai ai atât cât îți trebuie? Și să trăiești liniștit. De fapt să trăiești. Căci dacă vrei doar hârtiile e ca și cum ai fi deja mort. E ca și cum dacă ai da hârtiile te-ai da pe tine. E ca și cum ai sta tu în contul din bancă. Iar când s-ar risipi te-ai risipi și tu odată cu ele.

Uite-te în ochii unui copil, poate fi chiar copilul tău și spune-i: banii sunt totul pe lumea aceasta!

Râzi prietene. Mult sau puțin. Acceptă-ți sentimentele. Acceptă-ți bucuria. Nu te teme să te bucuri.

Fii la fel și în depresie.

Nu fii rece.

Dar dacă e să fii, fie!

Uneori oamenii trag în direcția greșită. Vezi câțiva care au conștiință sau măcar urme de conștiință. Iar unii ți-ar mai trage un picior văzându-te jos.

Sunt și oameni care te-ar ridica sau ar încerca.

Uneori când ești prea greu e greu să te ridice cineva. Așa că trebuie să depui efort să te ridici singur.

Alfel Karma nu o să te ridice. Nici nu o să-ți dea de halit. Altfel Karma nu o să-ți ofere ce tu ceri. Sau ce aștepți să primești.