Se spune că jocul de șah este una dintre cele mai vechi jocuri din lume și că ar fi fost inventat în Persia. Nimeni nu știe cu exactitate. Cert este însă că de-a lungul timpului nu doar a evoluat cât a căpătat și amploare. Este declarat la momentul de față un sport. Și se organizează competiții la nivel mondial.

Obișnuiam să joc șah cu taicămiu de mic copil. Vroiam să înving. Nu aveam șanse. Pentru ca la un momentdat să se întâmple și miracolul, să-l bat pe tata la șah, apoi pe fratemiu și alți adversari.

Este un joc atât de interesant încât te poartă în cele mai diverse și surescitante ipostaze. Nimic nu poate fi comparat cu acest joc pentru că variantele create care se pot crea pe tablă sunt de ordinul miliardelor. Dacă nu cumva chiar mai mare.

Nu sunt un jucător profesionist. Dar oridecâteori am ocazia mai bag câte o partidă. Te solicită d.p.d.v mental. Este un joc psihic. Tu trebuie să intuiești încotro bate adversarul, ce urmărește. Scopul final este blocarea regelui (piesă din șah) prin șah-mat – învingerea.

Este un joc foarte interesant deoarece te supune unor varii situații. Uneori care pot fi regăsite și în viața cotidiană. Este un antrenament al minții, și de fiecare dată când câștigi, te simți învingător.

Firește, trebuie să ai și un adversar pe măsură. Nu poți juca cu cineva care nici măcar nu știe regulile. Acest lucru poate doar pentru al învăța. Însă dacă ți se consideră cineva superior intelectual îl poți provoca la o partidă de șah, dacă știe.

Îi poți dovedi un fapt contrariu pe tabla de șah, că mintea lui este mai slabă ca a ta. Când vine vorba de tactică și de tactici poți învăța de la marii șahiști sau de pe numeroase website-uri destinate jucătorilor pasionați. Cu lecții pentru perfecționare.

Ca să nu mai vorbim de faptul că multe competiții naționale și internaționale de nivel înalt sunt remunerat pe măsură. Și apar și oportunități când te faci cunoscut în lumea șahiștilor.

Așa că dacă vrei să-i iei cuiva un cadou, mai ales unui copil, poți să-i iei o tablă de șah. Lucru care îl va stimula intelectual.

Șahul nu este un joc de noroc. Este un joc la puterii minților. Al intelectului.

Dacă vrei să cumperi un joc de șah, îl poți comanda cu plata prin PayPal sau ramburs la curier mai jos. Este mult mai ieftin decât pe site-uri ca Emag. Luând în calcul dimensiunea care este 50/50 cm, alte site-uri le oferă la un preț cu mult mai mare.