Întâi imaginea apoi scriu mai mult. Oricum vă spun de la început că articolul este despre agricultura pentru consum propriu. Hârlețul nu se vede prea bine, e rămas de la bunica, și nu-l împrumut 😛

blank

Am fost „fiul pământului” de mic copil de când mă „răpeau” de acasă și mă duceau la prășit, la scos cartofi, cules porumb sau alte munci agricole. Acum nu mai e ce era o dată. Am considerat împreună că nu merită chiar financiar vorbind efortul. Mai ales că pământul era și puțintel cam departe, și necesita un număr mai mare de oameni pentru toată cultura, oameni care trebuiau plătiți.

Firește mai erau și alte cheltuieli aferente oricărui tip de cultură, gen îngrășăminte, plata tractorului la arat, insecticid pentru cartofi, etc.

Oricum cel puțin la calcule ieșea că nu merita să faci agricultură la scară mare, și nici să ți bovine sau porcine motiv pentru care am și renunțat. Kg de cartofi era ieftin de cumpărat de la producători locali, la fel și Kg de lapte. Așa a venit decizia la a nu mai face agricultură la scală mare.

Țin minte că nu de mult eram plătiți și cu 50 BANI Kg de lapte la cei care colectau. Era bătaie de joc așa că am renunțat și mai ținem doar câteva orătănii care ne asigură oul de la micul dejun.

Mai avem o mini grădină unde mai punem un morcov, o ceapă, un dovleac, pătrunjel și ce se mai poate. Pămâtul e fertil și dă roadă. Astăzi am făcut săpăturile de toamnă. Face mult când ai nevoie de o ridiche sau o ceapă și dai fuga în grădină și o culegi. E proaspătă și o mănânci cu poftă. Mai jos imagine cu Je la lucru, săpând în grădină.

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank