Iată povestea primului meu laptop, sau mai bine spus a primei mele mașini de scris și de a acăuta pe internet.

Era un calculator mare cât casa. Munceam pe șantier și îmi doream unul, era cred prin anul 2005. Nu aveam bani și reușeam cu greu să strâng pentru că unul era foarte scump, cel puțin pentru banii mei, pentru că susținere de la ei nu am avut.

Mă îndrăgostisem de o fată, nu mai știu cum o chema, era dintr-un sat mai îndepărtat, ne cunoscusem la discotecă. Îi plăcuse de mine, îi plăcuse cum sărut și îi plăcuse. Așa că iată-ne împreună.

O relație frumoasă dar de durată scurtă pentru că nu a fost să fie. Un așa-zis prieten îi puse pile maicămii că fata e curvă, că e râsul satului, ș.a.m.d. Așa că maicămea vine cu propunerea impusă mai mult ca să-mi cumpere un calculator cu condiția să renunț la acea femeie. Acum îmi dau seama că, calculator oricum ar fi cumpărat, pentru că mai am o soră mai mică căreia i-ar fi dat totul și luna de pe cer.

Atunci însă, cu mintea de copil, nu realizam cât de importantă este o relație constantă cu o fată pentru sănătatea psihică, și în general. Așa că i-am scris o scrisoare acelei fete în care o anunțam că o părăsesc. Totul pentru a-mi cumpăra mama calculator și pentru că oricum nu m-ar fi lăsat deoarece așa-zisul prieten îi îndrugase verzi și uscate, totul pentru a nu mă vedea fericit, alături de ea, pentru că era invidios. Halal prieteni, prefăcuți. Scuze poți găsi dacă nu vrei să ajuți un om, sau mai bine spus să-ți ții o promisiune.

De-altfel îl și rugasem mai recent să-mi găsească un loc de muncă, îmi promisese că o să caute și nici măcar asta nu a făcut, și nici măcar un telefon nu a dat, pentru a-mi spune, băi Iuliane, nu am găasit încă, dar mai caut, sau nu e pentru tine. În fine.

Așa că am rămas cu un calculator, cu o conexiune la internet, și cu timp liber, după ora 9 seara când soseam de la muncă. Am învățat să caut pe net, să scriu…tastez repede, pe messengerul Yahoo era pe atunci. Și tot scriam și purtam convorbiri scrise.

De la laptop ne băteam eu și sorămea, nu ne băteam fizic, ne băteam pe el, pentru că și ei și mie, al cărui proprietar eram de drept, ne plăcea tehnologia aceea nouă. Lucru care s-a dovedit mai târziu a fi util. Și mie și ei, totul cu prețul sacrificării relației cu cele ce astăzi putea să-mi fie soție, și la insistențele lui maicămea. Are credibilitate, pentru că are mulți-mulți bani și infuență și credibilitate aceasta o folosește pentru a institui frica și crede are putere de moarte și de viață asupra propriilor prunci, neținând seama de ce aceștia vor. Anii au trevut, multe s-au întâmplat de-atunci. Ce a fost să fie a fost. Poate așa e mai bine. Poate nici astăzi nu mi-aș fi descoperit pasiunea. Nu-i așa, uneori, unele lucruri cer sacrificii.

Bine, povestea s-a încheiat. Așa a fost achiziționat primul meu lucru, în 2005, care poate aduce o sumedenei de bani oricui, de oriunde, trebuid doar să tasteze, pentru că singurul lucru pe care îl faci pe un laptop este să tastezi și să scrolezi. Trebuie să știi totuși ce și cum, pentru a pica banul. Nu mă refer aici la Haking sau Chat-uri Porno. Mă refer la joburi online precum programare sau chiar article writing.

Dacă vrei să mă întrebi de unul, de un laptop, dacă vrei să-ți fac o recomandare de laptop nu ezita să-mi lași un comentariu la acerst articol sau să-mi scrii pe adresa de email contact@iulianm.ro.

Cu siguranță o să merite pentru că eu însumi mi-am cumpărat un laptop de care sunt foarte mulțumit, în anul 2019, după ce am venit din Germania de la muncă, aveam bani pe care iar i-am investiti într-un laptop, investiție care s-a dovedit a fi una bună. Asta deoarece prin 2011 de când am început să mă ocup de scris pe blog iar din 2017 de când am început să mă ocup mai serios de asta, mi-a adus un suport material destul de bun. Adică tot am mai câștigat câțiva bănuți, nu mulți, dar cât să-mi întrețin afacerea (blogul), să plătesc facturile la el și poate și bani frumoși în plus. Plus satisfacția de a face ceea ce mie îmi place.

Iată totuși că dacă vrei se poate.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank