Din punct de vedere politic vorbind istoria s-a repetat nu o dată, nu de două ori ci de N ori.

Când vorbim despre istorie vorbim despre construcția marilor imperii gen Roman, Otoman, Habsburgic şi aşa mai departe. De imperii dar şi de holocaust-uluri şi războaie de tot felul.

În memoria colectivă se mai păstrează încă masacrul evreilor de către nazişti şi torturi gen bolşevice. Ca să nu mai vorbim de lagărele comuniste.

Cam miroase un pic a praf de puşcă dinspre nord. Nu tare dar miroase. Moldova nu-şi vede în continuare de treabă epatând şi jubilând că e prietenă cu RO.

Iar RO se bazează doar pe coaiele sale ca să o spunem pe aia dreaptă când vine vorba despre personalul militar şi cadrele militare care sunt bine instruite. Nu are ce face însă şi păstrează tăcerea pentru că stau prost cu „sarea”. …solda…

Poate un pic Franța la o adică ne-ar putea sări în ajutor, pentru că e de tradiție lucrul acesta.

La fel ne-au ajutat şi în trecut cu sprijin logistic, tehnică şi trupe, franțujii. Adică empatizează cu noi şi cumva avem un gen de simpatie reciprocă.

În rest NATO e fix pix. E ceva de gen-ul luați gloanțe, tancuri, avioane, luați ce vreți şi împuşcați-vă că noi ne adăpostim în bazele voastre militare să nu zică că nu au fost mişcări de trupe.

În timp ce trupele super antrenate, între ghilimele, ne păzesc oalele cu mâncare bună, plăcintă bună românească. Şi eventual mai au şi ei câte un om bine instruit.

Poate sună a orgoliu de țară asta dar asta e situația. Materialele care au fost furnizate, echipamentele militare şi tot felul de investiții militare puteau fi folosite pentru a putea găsi un proiectant bun de autostrăzi şi drumuri care să ne integreze în UE, ca uniune administrativă, prezidată, cu parlament şi parlamentari inclusiv români.

Istoria se poate repeta şi poate izbucni un nou conflict mondial. Şi nu e de joacă, şi nu e de râs, durerea doare, o plagă prin împuşcare din auzite al al dracului de dureroasă iar gloanțele pe lângă orice om sună înfiorător pentru oricine, oricât de curajos ai fi.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank