Lemnul are valoare. Lemnul prelucrat are valoare din ce în ce mai mare. Dau doar exemplu: obiectele artizanale de lemn, gen suporturi de cană de cafea sau suporturi de şervețele.

Cum poți face bani cu obiecte din lemn

Poți să cumperi astăzi mici obiecte în valoare de 1000 de RON de lemn şi să le vinzi peste o lună sau două cu 3000. În felul acesta ai câştigat un salariu doar din asta.

Lemnul este un material prețuit de către nemți. Pot fi valorificate mici obiecte din lemn la preț mare în zone turistice frecventate de aceştia.

Se poate observa acest lucru la târgurile de tot felul pe unde se mai vând și obiecte de lemn și se perindă ei, în frumoasa noastră țară România. Le lucesc ochii și le miroase a câștig, sau ghișeft cum le spun ei.

Materialul lemnos nu e de azi de ieri vândut la subpreț. La material brut mă refer.

În loc ca lemnul să fie prelucrat şi vândut, în loc să se producă din el obiecte de tot felul unii care îl dețin îl vând brut.

Am văzut fabrica de prelucrare lemnoasă din Suceava, o fabrică mare, pe care pompierii o supravegheau non-stop, deoarece acolo era lemn și erau materiale inflamabile.

Observații pe lângă

Se putea cred face cumva să-i dăm o minimă prelucrare și să-l vindem la preț – dacă nu dublu măcar cu un adaos de 25 de procente. Și mai ales în perioada ultimilor cinci ani s-a vândut legal lemn brut fără să fie vorba de mafie, aşa cum probabil se crede.

În schimb noi l-am vândut exact așa cum era în pădure…doar tăiat.

Cred că și cel mai nemernic înaintaș – pădurar sau paznic de păduri care sacrifica și el material lemnos care nu era de sacrificat, ar fi considerat un sacrilegiu ceea ce astăzi se întâmplă.

Nu este vorba nicidecum despre mafia lemnului, este vorba despre nefiresc.

E normal ca omul să mai aibă nevoie de câțiva metrii cubi de lemne pentru foc, pentru centrale termice pe lemn, lemn care se găsește în păduri și este special pentru acest lucru. De la asta până a vinde copaci sănătoși și plini de sevă și viață tăiați aiurea e cale lungă.

Orice om mai sănătos la cap s-ar teme să taie un copac plin de viață. Ar face asta poate doar pentru un eveniment sau fapt extrem de important.

Poți face zeci de mii de EUR din lemn vechi, legal

Nu prea contează ce ai de lemn, pe lângă casă – este de valoare. Vă spun un pont…sau tips, cum îi spuneți voi, lemnul de la casele vechi de lemn este extrem de valoros…valorează mii bune de EUR.

Va valora probabil zeci de mii în vreo 20-30 de ani. Aceasta este o predicție a mea. Chiar şi o singură bucată costă foarte mult comparativ cu o bucată de sacrificat recent.

Lemnul de la casele de lemn de la bunici sau străbunici, mai vechi de 50 de ani, unele chiar de o sută sau peste sunt bine remunerate pentru că pe atunci oamenii știau cum să taie lemnul, în ce perioadă a anului, etc, astfel sunt rezistente în timp

Această rezistență plus alte proprietăți căpătate le dă valoare

Ca să nu mai vorbim de clădirea în sine, nedemolată din lemn uscat, rustic, cu pat din paie şi uşă cu foraibăr. Sau cum or mai fi şi pe unde or mai fi dar de lemn şi vechi

Tips again: dacă le aveți, nu le dărâmați, dacă hotărâți să le dărâmați, încă nu vindeți lemnul vechi de la ele, bârnele vechi pentru că valorează mii de EUR metrul cub, dacă știi unde să-l vinzi.

Sau măcar nu-l vindeți pe nimic, pentru că o să vă pară rău. Cereți cât mai mult pe el.

Și cel mai probabil valoare crește, pentru că acel lemn putrezește foarte greu şi capătă anumite proprietăți în timp.

Rezistă și sute de ani. Și o fi având acolo ceva proprietăți sau beneficii pentru cine știe să le valorifice. Din acest motiv costă mult. Să spunem că un om sau un grup de oameni deştepți le-a mirosit de mult valoarea.

Investeşte în lemn

Poți investi în lemn? Da, se poate investi în lemn pentru cine știe cum. Și nu e greu. Chiar și în obiecte de artizanat din lemn de tot felul mici şi medii.

De la suporturi pentru șervețele de masă, la sucitoare, tocătoare de lemn, suporturi pentru şervețele, etc…

Au o valoare intrinsecă, în primul rând. În al doilea rând au valoare investițională.

Important este să deții lemn sau ceva de lemn.

Tips: obiectele care se învechesc nu trebuie aruncate, ci păstrate. Mă refer aici la cele foarte vechi. Apoi, după mai mulți ani, cauți metode de a le valorifica.

Una dintre metodele de a crește valoarea lemnului proaspăt este de a-l prelucra, chiar și artizanal.

O creangă din pădure poate fi sculptată și vândută la preț mare, fiind considerată o operă de artă…o sculptură.

Lemnul poate fi conservat prin metode specifice.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank