Din acest motiv tot scriu pe blog articole tip tutorial sau dau sfaturi. Atunci când înveți pe cineva un lucru sau când îi explici cum funcționează o chestie trebuie să ştii în primul rând tu. Trebuie ție să-ți fie în primul rând clare treburile, dragă cititorule. Nu ține cunoştințele pentru tine toate. Mai spune din ce ştii, verbal sau scrie pe blog tutoriale ori înregistrează-le pe şi publică-le pe YouTube. În felul acesta, tot repetând şi înțelegând ce spui vei pricepe tu, vei reține informația mai bine. Iar la nevoie o vei putea accesa mai uşor.

Nu spune tot ce ştii. Probabil nimeni nu spune tot. Deşi tot e o noțiune relativă când vine vorba de cunoştiințe. Ține şi pentru tine. Însă învață şi pe alții ce ştii. Fie că e o limbă străină, un limbaj de programare, cum să deschizi un blog sau orice altceva.

Învață pe oricine vrei tu. Pe o persoană în preajma căreia te simți confortabil. Lasă-te învățat şi tu. Trăim în era informației. Informația în această periodă este cea mai de preț resursă. Cu cât ştii mai mult cu atât valorezi mai mult şi cu atât produci mai mulți (bani) pentru tine şi familia ta.

Aşa că următoarea dată când cineva te întreabă un lucru, fă-te util şi dă-i informația. Desigur, sunt şi informații de tip personal, sau cu caracter confidențial. Nu mă refer la acestea. Mă refer la cunoştiințe.

Este o vorbă pe la noi: fă ce zice popa, nu ce face popa. E valabil. E o vorbă bătrânească înțeleaptă. Unii se pricep să dea sfaturi al naibii de bine. Iar alții care le ascultă şi îşi dau seama de potențialul şi adevărul din spatele lor (şi le urmează) se îmbogățesc sau ajung să le meargă bine. Poți auzi de la cineva apropiat sau vedea pe un blog nişte sfaturi şi să nu le bagi în seamă. Sau le pe poți urma şi să ai de câştigat. Depinde de tine.