Am dibuit cumva în timp că inteligența, și mă refer aici și la inteligența practică, nu la cea neapărat abstractă, este mult mai bună ca forța.

Văzusem la un momentdat pe cineva că încerca să potrivească două piese de mobilier una peste alta cu ajutorul mușchilor. Problema era că piesele la îmbinare aveau niște buze care făceau parte din mobilă și trebuia ridicate. Și-a folosit mușchii dar locul fiind strâmt, piesele grele și greu accesibile de mutat, nu a reușit.

Ei bine am încercat și eu să mut cu ajutorul forței dar văzând că nu reușesc am zis în sinea mea: hai să văd cum pot face asta folosindu-mi creierul. Așa că am făcut o mică șină dintr-o așchie de lemn pe care am pus-o între cele două buze de lemn, și am împins puțin, piesele au alunecat ușor pe poziție, apoi am scos așchia, și gata a fost. Mobilierul era pe poziția care trebuia și la locul lui.

Am fost mândru de realizarea mea. Nu este pentru prima oară când sunt mândru de abilitățile mele de acest gen. O dată am montat un mânier de la aceeași mobilă, dar mai scurt. Cu răbdare și cap, și ceva abilități practice, am făcut și pe asta, pentru a demonstra că mă descurc…cu ce am.

Nu zic că forța nu este importantă, iar uneori e neapărat nevoie de ea, dar cred că dacă îți folosești capul, că dacă nu stai și te gândești puțin la calm când ai o problemă, ea poate fi rezolvată mai ușor.

Voi ce credeți că este mai important? Creierul sau mușchii?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank