Se vede că am rămas în urmă cu tehnologia…cafelei. Sunt un consumator de cafea preparată la aparatele de cafea înrăit. Beau și câte 3-4 pe zi.

Ies astăzi puțin la cumpărături cu cineva. Nu aveam nimic important de cumpărat de la Lidle așa că zic că hai să-mi iau o cafea. Cum nu aveam de 1 leu la mine bag o bancnotă de 5.

Aștept. Cafeaua se prepară. Mi-am luat una naturală…nu instant, de-alea nu-mi plac. Plus că sunt nesănătoase.

Și cum tot aștept eu așa văd că timpul de preparare e mai lung ca cea de la aparatul din cartier la mine. Semn bun zic. O face mai calumea, mai aromată, mai etc.

Apoi zic…ăsta nu ar trebui să-mi dea și rest?

Caut în locașul pentru fise…nimic.

, zic, poate o fi stricat. Întreb băieți cu temperatura și îmi zic că poate nu mai are fise.

Ok, zic. Mă las păgubaș.

După ce mai trece timpul zic că hai să intru și eu înăuntru, fără scopul de a cumpărara ceva. Doar de a vedea ce produse mai au. Cafeau o consumasem între timp în mare parte iar ce a mai rămas am lăsat pe portbagaj la mașină. Cu gândul ca atunci când mă întorc să o termin. Văd o fată care se ocupa cu aranjarea mărfii și cască la ureche și o întreb. Îi relatez povestea. Îmi spune să merg la casa 3 că acolo îmi va restitui banii. Restul de 3 lei.

Mă duc cuminte și ascultător la casa trei și aștept în rând. Mai erau două persoane înaintea mea. În spatele meu, nimeni.

Nu știu ce mă apucă de pun și chestia aia de plastic care se pune pentru a marca sfârșitul produselor de pe bandă. Alea pe care vrei să le achiziționezi și cu care te duci în coșul de cumpărături. Eu nu aveam nimic. Coș, ioc. Nimic  nimic.

Trec fetele cu cumpărăturile, una mai ciudată cu pantaloni tăiați care se purtau odinioară. Urmez eu.

Mă întreabă domnișoara casieriță…Dv. sunteți cu restul de la cafea? Eu zic, da. Și nu vi l-a dat? Eu zic, nu. Ați apăsat pe buton mă întreabă? Doamne ce prost sunt îmi zic. Trebuia doar să apăs pe un buton. Nu domnișoară.

Îmi dă restul de la aparat, trei lei în bancnote și plec oarecum rușinat la cât de prost sunt.

De obicei chestiile astea dau singure restul. Ăsta de la Lidle e mai șmecher. Probabil mai inteligent construit.

Totuși echipa operativă de la Lidle s-a mișcat repede și au colaborat. Ceea ce nu e decât de apreciat!

Felicitări Lidle!

Felicitări colectivului Lidle din oraș la mine!