M-am hotărât în sfârșit să postez întâmplarea de la biroul de taxe și impozite de prin 2017. Dacă mă uit mai bine in istoric văd mai exact data. Acum însă sunt obosit și nu prea am chef.

Îmi vine decizie de impunere de la ANAF în perioada aceea când nu exista toată șmecheria asta online care e mișto că nu mai trebuie să stai la ghișeu, și cum zic, îmi vine decizie de impunere ca la orice cetățean al Românie care datorează taxe la stat. Mai jucam la pariuri online sume mici, de distracție. Și așa se făcea că trebuia să plătesc o oarecare taxă modică de profit.

Bine. Acum, cum rămăsesem eu fără laptop mă duc frumos la ghișeu, și cer să plătesc. Eu îmi făcusem cont, dar nu aveam Adobe PDF, nu puteam descărca un PDF Reader de fișiere inteligente. Gen…de completat. Pentru că aveam tabletă. Bine. Și așa ajung la ANAF unde găsesc un calculator acolo care nu era pus încă în funcțiune.

Așa că merg la ghișeu. Și la ghișeu dintr-una în alta mi se cere…ATENȚIE…parola de la adresa mea de email. Pe care nebunul de mine, i-o și dau. Bine până aici. Treaba e că doamna de la ghișeu mă și mustră că ce parolă mi-am pus. Parola era, atenție era, „Cerui.1”. Bă mă gândesc în mintea mea că ce treabă are femeia asta cu parola mea…Dar tac. Care eu mai idiot fiind de felul meu, nu realizam că e un abuz și că violarea unei adrese de email sau înșelarea unor persoane vulnerabile este caz penal și se pedepsește conform legii.

Eu eram vulnerabil pentru că nu știam legile. Era un abuz asupra mea. Eu însă l-am considerat ca pe ceva normal. Adică cum, îmi cere doamna de la ANAF adresa și parola mea de la mail, și eu să nu i-o dau. Chestia este că nu am dovezi.

Trecând peste asta, a trecut mult timp de atunci. Multe alte lucruri mi s-au mai întâmplat. Multe bune și multe rele.