…și care mi s-au părut mai frumoase. Trecând peste bine-cunoscutul mai frumos ca în România nu e nicăieri, există țări unde într-adevăr te simți altfel. Ești altfel tratat pe la ghișee, ți se oferă zâmbet și răbdare. Țări unde ți se oferă sprijin, și nu mă refel la cel material, ci la cel moral.

Nu voi vorbi despre ce peisaje au alte țări ci de cum se comportă unii cu ceilalți, despre cum se comportă cu Românii. Am locuit, nu vizitat și în alte țări. Pentru că una este să locuiești într-o țară și să muncești în ea și alta e să vizitezi doar 1-2 săptămâni. Pot spune că în Germania și în Olanda mi-a plăcut cel mai mult.

Copii nemților mă salutau, eu un necunoscut fiind, ei grup fiind, cu hallo her!! Am răspuns cu Hallo și am mers mai departe. Oi fi având eu față de neamț? Nu cred. Cred că așa au fost educați.

În Germania e siguranță când circuli, e siguranță la plata salariilor, e siguranță dacă ești harnic și muncești. Probabil or fi având și ei scursurile lor dar în principiu e siguranță. Din câte am observat au lanuri mari de grâne, și tot pământul este îngrijit și cultivat.

Există o anumită corectitudine la ei. Respectă coada și coada nu era la ghișeu când am fost ci la…înghețată de casă…au și ei antreprenorii lor, gheșefturile lor.

În Olanda oamenii sunt de ajutor. M-am urcat într-un BUS și stăteam cu grijă că nu știam unde trebuie să cobor, necunoscând stațiile. O școlăriță de liceu a observat și mi-a spus că și ea tot acolo coboară și mi-a spus prin semne că îmi va arăta ea. Și alte asemenea.

E o altă cultură în multe țări din afară și pentru asta oamenii pleacă, nu pentru că nu ar avea peisaje frumoase.

Am locuit în Germania, Olanda, Portugalia, am vizitat Malta și Republica Moldova. Nu prea multe însă pe perioade lungi de timp. În Germania pot spune că, cumulat, am stat aproximativ un an de zile.

De vizitat am vizitat ce se putea prin apropieri, fiind plecat cu munca și neavând timp. De cele mai multe ori localurile din apropiere, străzile, monumente. În Malta am urcat pe celebrele scări pe care urcau cavalerii de la Malta.

Ați locui într-o țară străină?

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank