Ca orice om normal la un moment dat te gândești și la viitor. Unii mai mult alți mai puțin. Depinde de contex, de anturaj, de legăturile sociale și desprte ce se știe despre tine.

Sunt unele persoane care se afișează cu mașini străine a căror întreținere costă sau va costa o groază (pentru că atunci când sunt noi totul e bine). Banii sunt de la părinți, rude sau împrumutați. O mașină scumpă nu este o investiție. Este o sursă care suge. La fel precum două becuri aprinse în două camere diferite. Într-una stai și o folosești iar în celaltă nu stă nimeni iar becul este aprins fără niciun motiv.

Prima variantă e validă, dacă e seară sau noapte ai nevoie de lumină. A doua variantă e în van. De aici ajungem la cuvântul economisire.

Nu e neapărat să economisești ca să investești. Ai niște bani – ți-ai cumpărat ceva a cărui valoare știi sigur că măcar nu scade în viitor. Ba chiar sunt toate șansele să crească.

Aici sunt două. AUR ȘI ARGINT.

Dacă ai niște bani, până într-o sută de lei ca să spunem așa, îți poți cumpăra această MONEDĂ DE ARGINT. Are 7g și costă 65 de RON acum când scriu articolul. Cu timpul îți vei mai cumpăra.

Dacă ai niște bani, pe care eu sau unele persoane ca mine le consideră mai serioase (de investit), atunci poți cumpăra direct lingouri de aur și argint. Eu de aur ți-l recomand pe ACESTA (prețul a scăzut pe Emag), iar de argint pe ACESTA. Poți să alegi.

Nu uita că valoarea lor o să crească ținând cont de ce se întâmplă în zilele noastre. Așa că e mai bine să investești în lingouri decât în bijuteri. Care sunt mai scumpe și nici nu sunt pure. Sau mă rog, nu toate. Nu prea ai să vezi bijuterii de aur de puritate 999%.

Cumpără lingou de aur de AICI : LINK.

Cumpără lingou de argint de AICI: LINK.

Cumpără acum pentru că după aia se uită. Știi tu cum e treaba aceea, lucrul lăsat pute a ….

Și lasă prostiile precum bijuteriile. Nu spun că nu sunt bune. Dar sunt la prețuri mari pentru că manopera costă.

Dacă vrei să iei totuși bijuterii, nu le lua ca pe o investiție, ia-le ca pe ceea ce sunt. Obiecte de împodobit corpul. Pentru a fi mai frumos/frumoasă. Și nu ca investiție. O dată cu trecerea timpului te atașezi de ele și îți va veni greu să le vinzi atunci când trebuie.

Și ca să fim așa sinceri, unul cu altul și noi cu noi înșine, vreo 65 de RON tot îți permiți să cumperi moneda asta norocoasă. Fă-o acum, că se uită!