Atunci când vine vorba de a face bani mai toată lumea e nerăbdătoare. Într-atât de nerăbdătoare încât se apucă și fac chiar împrumuturi pentru o idee de-a lor pe care o cred genială pentru ca mai apoi de multe ori să nu aducă profit și să nu corespundă cu realitatea.

Soluția unui business de succes nu e să te împrumuți ci să folosești și să refolosești resursele pe care le ai. A se nota.

Așadar e bine să mergem înainte cu ce avem și să creștem cu ce și cum putem mica noastră afacere. Deși uneori poate părea greu a crește o afacere te asigur că în cazul în care vrei se poate. S-au văzut persoane care au pornit de la 1 dolar. Cu acel dolar au cumpărat un măr, l-au lustruit, i-au dat luciu, și l-au vândut cu 2 dolari. Cu acei doi dolari au cumpărat două mere și le-au dat cu 4 dolari. Și tot așa până s-a ajuns la sume mari, mari de tot uneori.

În ideea în care nu este bine să deții sume mari de bani din prima, fără a fi obișnuit cu ele vom merge și în acest articol. Sau cum spunea un amic, degeaba toți bogații lumii ar împărți averile în mod egal la populația săracă, la pătura de jos, pentru că în 10 ani banii tot la ei s-ar întoarce. Aici intervine educația financiară, sprijinul moral și instinctele.

Uneori este greu să ai bani mulți și o spun din propria experiență. Cumva aceștia trebuie rulați, trebuie puși în mișcare. În cazul în care nu o faci o parte din economie stagnează iar tu nu deții defapt decât niște bilete, pentru că până la urmă dacă te uiți bine pe bani, pe bancnote, pe acestea scrie că „Aceste bilete nu se falsifică” sau ceva de genul acesta.

Putrezesc până la urmă aceste bilete inevitabil. Poate nu în douăzeci, treizeci sau 100 de ani, însă pe perioade mari de timp nu aduc nimic benefic, mai mult, înrăutățesc situații sau se depreciază. Acestea fiind spuse, nu zic că nu este bine să ai bani, este foarte bine. La fel este bine să-i și cheltui, dar cu măsură.

A fi prea zgârcit este iarăși un defect. Pot spune unii sau alții că te ajută să economisești acest viciu pe nume zgârcenie, însă mai e o vorbă care spune că zgârcitul mai mult păgubește. Și chiar este adevărat pentru că de cele mai multe ori, cumpărând lucruri ieftine, acestea nu sunt de calitate și nu țin. Pe când dacă ai fi cheltuit poate cu 10-20% mai mult s-ar fi dublat sau triplat timpul de utilizare al bunului pe care ai dat banii. Din acest motiv în general este bine să nu te uiți la bani atunci când vine vorba despre o haină sau un bun electronic. La fel este valabilă și reciproca oarecum, uneori lucruri bune costă cel mai puțin, însă nu multă lume știe.

Educația financiară nu se învață în școli. Nicidecum. Educația financiară se trăiește de mic copil, apoi în adolescență pentru ca mai apoi la maturitate să pui atât în aplicare ceea ce ai învățat cât și să îți înnoiești cunoștiințele, pentru că mereu este de învățat în acest relativ nou domeniu.

Despre educație financiară nu se știa cu aproximativ câteva sute de ani în urmă și totul se baza pe visterii și preluări de cunoștințe de la cei mai în vârstă.

O dată cu trecerea timpului s-a inventat tiparnița pentru ca mai apoi câteva persoane să înceapă să dea sfaturi uneori bune în anumite cărți de educație fianciară. Unele precum Cel mai bogat om din Babilon sunt la mare căutare chiar și astăzi ele conținând principii de bază care guvernează legea banilor de mult timp.

Cartea Cel mai bogat om din Babilon o găsești AICI pe Emag la un preț bun.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank