Am început să învăț limba rusă după ce i-am promis unei foste de-ale mele din Republica Moldova că o voi face. Acolo la ea în regiune nu știau literele latine și se vorbea mai mult rusa. Sunt undeva pe la mijloc acum, la mijlocul cursurilor. Ciudat lucru înțeleg literele și nici eu nu prea știu cum le-am prins așa ușor.

Am ajuns la un nivel destul de avansat. Învăț cu aplicația Duolingo și sunt destul de multe lecții de învățat pentru a o însuși cât de cât. Cum am spus mulți Moldoveni de peste Prut o vorbesc și dacă mergi pe acolo și știi limba contează mult.

Ba s-a întâmplat chiar să fie necesar să o vorbesc la muncă deoarece clientul știa doar limba rusă. Probabil era Moldoveni rusificați complet.

Firește o învăț prin intermediul limbii engleze. Engleza o știu bine dar cu toate astea încă mai am de învățat și sunt niște cursuri foarte bune care se numesc English Today, le recomand. Dacă știi limba engleză cât de cât poți învăța orice limbă străină cu ajutorul aplicației Duolingo.

Pe de altă parte m-aș perfecționa mai mult în limba engleză, fie ea și engleza britanică, aș învăța-o temeinic, adică la un nivel profi, gen de IELTS sau Cambridge. știu că îmi poate fi utilă. O folosesc și d emulte ori la muncă și am folosit-o și în freelancing, știu vorbi și scrie cursiv. O înțeleg, însă am și lacune, gen chestii de timpurile folosite când se folosesc și cum și diferite expresii specifice nativilor.

Și mai știi ce aduc timpurile, poate vom fi ocupați de ruși și mi-o fi de folos 🙂

Voi ce limbi străine cunoașteți? Eu rup un pic de franceză, vorbesc engleza bine și mai rup un pic de rusă și spaniolă și italiană.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank