Blogging-ul este una dintre activitățile online pe care tot mai multe persoane de diferite vârste preferă să le presteze. Unii o fac având doar banii în minte. Alți găsesc în blogging un refugiu. În timp ce cea de-a treia categorie îmbină utilul cu plăcutul scriind despre ce le place şi cum vor, câştigând şi bani în acelaşi timp.

Indiferent care este motivația ta interioară am scris pentru tine un ghid complet pentru a te a putea apuca de blogging, pentru a te putea menține şi pentru a putea ajunge acolo unde puțini ajung-în vârf.

Poate te gândeşti că nu te poți exprima bine în scris sau că faci greşeli gramaticale şi vei fi luat în râs. Nu-ți fă griji. Nimeni e perfect şi nimeni nu s-a născut învățat. Există dicționare online, ghiduri de exprimare ş.a.m.d. Poți învăța şi din mers astfel încât să fii cel mai bun.

Dar haide să vedem de ce vei avea nevoie…

#1 Domeniu

Poți începe chiar de acum alegând un nume de domeniu. Acesta este ceva de genul domeniultau.com. Apoi va trebui să cauți dacă este disponibil, pe un website specializat în vânzarea de domenii.

Pentru asta e bine să ai în minte de la început despre ce scrii. Dacă ştii că vrei să scrii despre finanțe personale, alegi un nume care să se potrivească…baniitai.ro (doar un exemplu). Dacă scrii despre artă poți alege un nume ca artblog.ro. Acestea sunt doar câteva exemple şi sunt sigur că deja ai o idee în minte despre ce ți-ar plăcea să scrii.

Dar desigur poți alege ca numele domeniului să fie numele tău sau un nume care ți se pare ție Ok. Şi poți scrie pe mai multe nişe dacă aşa vrei. De fapt, pe blogul tău, poți scrie despre cam aproape orice.

Mai nou a apărut şi conceptul de Teentblog. Este un concept nou care presupune includerea mai multor categorii pe acelaşi blog. Vei vedea tu. Important este să faci acest prim pas şi să cumperi domeniul.

Poți cumpăra un domeniu de pe Namecheap.Com. Sunt campioni la acest gen de servicii şi achiziția este sigură. Dacă domeniul este pe .ro atunci cei calificați sunt ce de la RoTLD.

Dacă vrei să alegi o nişa care are căutare poți folosi Google Trends şi să vezi care sunt cele mai căutate cuvinte. Pe baza căutări poți alege numele domeniului. Fireşte că marea majoritate din cele sonore şi SEO-friendly sunt deja cumpărate. Oricum întotdeauna e loc de idei noi.

Dacă tot nu eşti hotărât despre ce să scrii şi prin urmare ce nume să alegi (aceasta în cazul în care vrei să alegi doar o nişă) fă o listă cu pasiunile tale şi ce îți place să faci. De exemplu o listă de 5 pasiuni. Apreciază în procente care îți place mai mult. Vezi la ce te pricepi mai mult din acea listă. La care ai experiență şi la care te poți considera expert. Apreciază de-asemeni în procente.

Pe baza acestei scheme alege nişa care are cele mai mare procentaj făcând o medie dintre pasiune şi expertiză.

Pentru început este important să faci primul pas, să alegi numele domeniului şi să-l cumperi. Pentru cumpărarea de domenii aşa cum am spus şi în rândurile de mai sus recomand namecheap.com. Au prețuri bune şi sunt serioşi suportul fiind 24 ore pe zi 7 zile pe săptămână.