Fiecare om are gânduri de care să-i fie sau ar trebui să-i fie jenă. Fiecare om    are fapte făcute care nu sunt întocmai cele mai bune.

Unora le este, au simț, bun simț. O chestie elementară cu care majoritatea se naște. Și roșesc. Oameni maturi, oameni în toată firea.

Din păcate se poartă perversitatea. Și atunci ne adaptăm. Căci e în firea omului să trăiască. Dezvoltăm imunitate la jeg, nu cel fizic ci cel mental. Trăim cu el.

Dar perversitatea e și ea în firea omului. O latură care uneori ne salvează de la nebunie. De la deznădejde. O treabă în care trebuie să te ierți tu pe tine. Și e perfect normal să faci asta.

Exită instincte primare. Ceea ce vine din instincte animalice e întotdeauna “iertabil” la nivel moral. Social ești condamnat. Dar în interior oamenii te înțeleg perfect pentru că toată lumea greșește și atunci empatizăm.

Fiecăruia i s-a întâmplat măcar o dată o treabă ciudată, credibilă.

Perversitatea te salvează de la idioțenie și uneori moarte. Să-mi spună cineva că nu a făcut treburi de care să-i fie rușine, perverse. Să-mi țipe în față! Și îl cred.

Curajul de a recunoaște o treabă bărbătească. Femeile o practică mai des. Ceea ce mă face să cred că trăim într-o lume condusă de femei, într-o eră a matriarhatului.

Abilitatea de a nu lăsa gândul să meargă pe unde nu îi este locul e în firea fiecăruia.

Dacă ai curajul să recunoști un lucru față de un singur om căruia îi porți respect se traduce în respect pentru tine și pentru cei din jur.

Ca de exemplu atunci când te “băsi”. Toată lumea se “băsi”. E un semnal că organismul e sănătos. Dar în cultura noastră se deosebire de alte culturi mai occidentale acest lucru făcut în public e oarecum taxat. În timp ce mai prin afară e o treabă perfect normală atât timp cât nu intervine într-o întrunire sau e într-p pauză. E aer liber? Pot să mă “băsi”.

Și prințesele se “băsi”.

Trebuie de văzut ceea ce omul are bun în el. Toată lumea se pișă și toată lumea se cacă. Făcând din aceste necesități fiziologice un lucru tabu nu e decât un semn de slăbiciune. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să le aducem în prim plan. Dar toată lumea face aceste lucruri.

Salvador Dali, un pictor și geniu al picturii spaniol care a trăit în America a scris un “Tratat al pârțurilor”. Ca să nu mai spunem despre faptul că nu…făcea dragoste cu nevasta ci îi plăcea să fie voyeur, să vadă pe altul cum o face. Fiecare cu excentrițitățile lui.

Ideal ar fi să trăiești așa cum consideri tu moral că e bine, că e în regulă.

Degeaba am eu femeie, nevastă dacă nu o ard. În timp ce pot să nu am și să o ard pe a ta, așa handicapat, cum mă consideri.