Rămân tot mai impersonal în scris când nu demult îmi ziceam cu zel oful fără rețineri pe tonuri personale. Acum sunt de turmă și nu-mi mai permit să fiu eu. Nu spun de ce dar în orice caz nu din motive ce țin de voința proprie. Oare societatea nu ne pune etichete? Bogat, sărac, nebun, om mare, lichea, etc.

Scriu cenzurat deși n-aș vrea dar na…știi cum e. Am început articolul fără titlu doar pentru simplu fapt că voiam să scriu pentru exercițiu de a scrie. Probabil așa o să-i pun și titlul articolului. Știu că atunci când scriu, scriu cu ardoare, ca un cântăreț la pian care cunoaște fiecare clapă, fiecare sunet, care cunoaște unde e nota La, Do, Fa, minor și major, care se joacă cu pianul și îi ies opere. Improvizez de fapt. Și vreau multe.

Acum parcă mi-aș dori să am aceeași detentă de acum câțiva ani, dar știu că ea e acolo în stare latentă și o pot oricând folosi. Pot folosi oricând scrisul ca refugiu. Am fost întrebat de un psiholog când vă enervați ce faceți, și am răspuns: scriu, și mi-a răspuns: și dacă nu aveți pix și hârtie? și i-am spus: scriu în gând.

Pot să-mi canalizez energia în scris. Și parcă nu mai contează nimic. Chiar acum când scriu sunt apatic. Și asta e o stare. Și asta te poate determina spre o anumită acțiune, și starea asta se poate întrevedea printre rânduri. Mă poți citi printre rânduri? Unii mă pot citi și printre rânduri.

Scriu pentru că trebuie. Și de ce trebuie? Pentru că mi-am asumat să scriu zilnic. Mi-am promis mie că voi scrie și pe cât se poate o voi face. Am scris un volum de poezii care se numește Stări, este înscris la Biblioteca Națională și e gratuit, dar asta nu-mi dă nimic de halit însă m-a făcut să trăiesc stări diferite și l-am scris când eram în diferite stări. Așa se și numește volumul Stări, și îl găsiți aici pe link gratuit.

Scriu și îmi permit ca uneori să mă simt viu. Îmi permit câteodată să simt că trăiesc, să simt uneori teama, să îmi simt pulsul și curajul sau cel puțin spiritul de aventură. Scriu și literatură. Am o nuvelă în lucru, probabil va fi publicată cândva.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank